„Klubrádió
Esti gyors

Pulai András a Pegasus-ügyről: Ha bizonyítják, Orbán szavazói elvárhatják lemondását"

11/08/2021 20:41

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezetője szerint ha sikerül bizonyítani, hogy nem kormánypárti újságírókat figyeltek meg, a fideszes szavazók nagy része is elvárja majd Orbán Viktor, vagy illetékes minisztere lemondását. 

2021. augusztus 11. Esti gyors - részlet 21.08.11. Pulai András
06:29
00:00
A magyar lakosság 74 százaléka hallott arról, hogy az izraeli kémprogram segítségével kormánykritikus újságírókat, közéleti szereplőket és üzletembereket figyeltek meg – derült ki a Publicus Intézet július végi felméréséből, amelyet a Népszava rendelt meg.

Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezetője segített levonni a konzekvenciákat az Esti gyorsban. Szerinte a közvélemény a szerint változik majd, hogy sikerül-e bizonyítani, hogy Orbán Viktornak köze lehetett a megfigyelésekhez. Ha ez megtörténik, abban az esetben még a fideszes szavazók nagyobb része is elvárná a miniszterelnök, vagy illetékes minisztere lemondását – véli Pulai. Amíg azonban nincs kézzel fogható bizonyíték erre, ez nem történik meg.

A fideszes szavazók Pulai szerint most úgy vélekednek, hogy a megfigyelések nem történtek meg, vagy amennyiben mégis megtörténtek, úgy a kormánynak nincsen hozzájuk köze. Szemükben a kormánynak ez ügyben jelenleg nincs felelőssége.

Nem meglepő módon az idősebbek körében többen hallottak a Pagasus-ügyről. Annál meglepőbb, hogy a fideszesek 68 százaléka, míg a DK-sok több mint 90 százaléka értesült a botrányról (legkevesebben Jobbik szavazó tudtak az ügyről.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Pulai Andrással
2021.08.11., szerda 18:33
Riporter: Szénási Sándor