„Klubrádió
A lényeg

Pikóékkal értett egyet Gulyás Gergely

12/12/2019 16:25

| Szerző: Klubrádió

Nem számított rá Pikó András VIII. kerületi polgármester (a Klubrádió volt műsorvezetője), de a polgármesteri szabadságok ügyében Gulyás Gergely minisztertől kapott támogatást.

2019. december 12. A lényeg / részlet, Pikó András (19.12.12.)
00:52
00:00
A polgármesteri és alpolgármesteri szabadságok megváltása ügyében nagy vita volt az előző józsefvárosi képviselő-testületi ülésen – mondta Pikó András csütörtöki sajtótájékoztatóján. Szerintük elfogadhatatlan, hogy az említetteknek jár az, ami az egyszerű munkavállalóknak nem. Olyan helyről kaptak támogatást, ahonnan nem várták, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a kormány nevében november végén elismerte, hogy ezt a gyakorlatot megszüntették a közigazgatásban. Úgy fogalmazott, hogy bármilyen önkormányzati kezdeményezést „örömmel támogatnak”.

Ezért a VIII. kerületi önkormányzat kezdeményezésére Csárdi Antal, a kerület országgyűlési képviselője törvénymódosító javaslatot fog benyújtani a Parlamentben azért, hogy a leköszönt fideszesek „igazságtalan trükközése” ne ismétlődhessen meg.

Pikó András a Klubrádió műsorvezetője volt, a politikába belépése előtt, idén júniusban megszüntette munkaviszonyát a rádiónál.