„Klubrádió
Megbeszéljük...

Pikó András: A politikának nem a bosszú a célja

21/01/2021 22:33

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Pikó András szerint a kormány a járvány okozta válságot a 2019 önkormányzati választások eredményeit megtorló politikai bosszúhadjáratra használja fel. Józsefváros polgármestere szerint erről szól az a 4,5 milliárdos megszorítás, ami mellett az önkormányzat kénytelen néhány intézményét átmenetileg bezáratni. Hozzátette ez a magatartás vissza fog ütni a Fideszre.

2021. január 21. Megbeszéljük - részlet 21.01.22. Pikó András
20:20
00:00

Egy hallgató kérdésére a Megbeszéljük... csütörtöki műsorában Pikó András azt felelte, hogy azért hagyta el a politikához közeli szakmáját, amit szeret, egy másik pálya kedvéért, mert felismerte, a magyar politika nagyon rossz teljesítményt nyújt. Holott ahogy ő látja, megfelelő erkölcs és tartás mellett nagyon jó dolgokat lehet csinálni.

A józsefvárosi polgármester azt is hozzátette, hogy aki erőt érez magában ehhez, annak azért is érdemes beszállnia, mert a jelenlegi helyzet – utalt a koronavírusra – megmutatja, kiben mi rejtőzik. Szerinte a kormány a járvány okozta válságot a 2019 önkormányzati választások eredményeit megtorló politikai bosszúhadjáratra használja fel.

Elfogadhatatlannak tartja, hogy munkatársait kell elbocsátania a kormány megszorításai miatt. Bábok lettek egy politikai játszmában, mint amilyennek eredménye a kerületben Kocsis-csomagnak nevezett 4,5 milliárdos megszorítás is. „Szerintem a politikának nem ez a dolga” – mondta, hozzátéve, ezért is érezte úgy, hogy a politikában a helye. Úgy véli, ez egy olyan eset, ami vissza fog ütni a Fideszre.

Pikó András
 
Pikó András
Fotó: Martin Ostphoto
 

A Szigony utcában tíz éve tartó építkezés okozta parkolási és közlekedési problémákkal kapcsolatban kifejtette, hogy mindamellett, hogy az önkormányzat feladata a kerület fejlesztése, biztosítania kell az ott lakók életének zavartalanságát is. „Eléggé szigorú szabályaink vannak a közterület használatának szabályozására” – mondta, hozzátéve, hogy ennek megfelelően az építtető sem tehet meg bármit. Ilyen esetekben ellenőrzést tart a józsefvárosi önkormányzat hatósági osztálya. Amennyiben pedig lenne rá módja az önkormányzatnak, az érintett lakókat kompenzálnia kellene.

Pikó azt megjegyezte, hogy annyira kevés az önkormányzat pénze, hogy nem csak szüneteltetniük kell a Józsefvárosi Galéria és a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ működését, hanem átmenetileg be is kellett zárniuk az intézményeket. A józsefvárosi szegény gyerekek táboroztatása is veszélybe került, de ebbe a polgármester nem akar beletörődni. Ha minden kötél szakad, közösségi gyűjtéssel próbálják összeszedni ennek költségét.

A jövő év során egy működőképes ügyfélszolgálatot is szeretne létrehozni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2021.01.21. 17:15
Riporter: Bolgár György