„Klubrádió
Ötös - Bódy Gergővel

Őrült gazdagság és elképesztő szegénység – Ez Vietnam

5/02/2019 12:36

| Szerző: Klubrádió

Felhőkarcolók és bádogviskók, utcán élő emberek. Óriási varrodák és rizsföldek. Vietnamba kell menni, hogy mindezt együtt lássa az ember.

2019. február 05. Ötös -részlet 19.02.05. Kovács Zsuzsa
25:50
00:00

A világ talán legellentmondásosabb országa Vietnam. Az északi és a déli országrész között óriási a különbség az éghajlatban, életmódban, felfogásban egyaránt. A Hátizsák rovatban Kovács Zsuzsa osztotta meg élményeit a hallgatókkal.

Ho Si Minh City, az ország pénzügyi központja például egy igazi világváros képét nyújtja, felhőkarcolókkal, más modern épületekkel. A vidék egész más. Északon a mezőgazdasági tevékenység a jellemző, klasszikus rizsföldeket látni, délre ipart telepítettek. Többnyire óriási varrodákat, ahol kőkemény az élet. Elképesztően sokat kell robotolni – mondta el Kovács Zsuzsa.

Az egész térségre jellemző, hogy szinte nincs közbiztonság, koszos, szemetes a vidék. Európai mércével mérve: szabályok nélküli szabadságot tapasztal az utazó. A turistákat sok helyen igyekeznek átverni az árusok, vagyis sokszoros árat kérnek egy-egy termékért. A „nyugati” nőknek különösen vigyázniuk kell magukra.

Mindezek ellenére az országot érdemes meglátogatni, hiszen gyönyörű, érdekes és izgalmas – derült ki a műsorból.

Bódy Gergő interjúját a fenti „lejátszás” gombra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: Pixabay.