„Klubrádió
Esti gyors

Ördögi kör, de mikor szabadulunk? – Kárpáti Iván jegyzete

3/08/2021 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

„A kormánynak már papírja van arról, hogy Magyarország egy virágzó demokrácia. Saját maguknak nyomtatták és Orbán Viktor személyesen írta alá. (...) Hogy az ilyen politikai nyilatkozatok a Magyar Közlönyben jelennek meg és nem pártlogóval ellátott sajtóközleményekben, az persze már önmagában cáfolja a kormány üzenetét.”

2021. augusztus 03. Esti gyors - részlet 21.08.03. Kárpáti Iván jegyzete
01:24
00:00

A kormánynak már papírja van arról, hogy Magyarország egy virágzó demokrácia. Saját maguknak nyomtatták és Orbán Viktor személyesen írta alá. Tehát nincs itt semmi látnivaló, lehet szépen tovább sétálni. Hogy az ilyen politikai nyilatkozatok a Magyar Közlönyben jelennek meg és nem pártlogóval ellátott sajtóközleményekben, az persze már önmagában cáfolja a kormány üzenetét. 

Ha valaki esetleg lemaradt volna, az történt, hogy jól megüzenték a brüsszeli kritikákra, hogy de nem is, és ezt jogi formába öntötték miniszterelnöki aláírással és hivatalos kihirdetéssel. A Magyar Közlönyben tehát a kormány kijelenti: szigorúan üldözik a korrupciót, virágzik a szabad média és a civil szféra is köszöni, jól van. Aláírás, pecsét, Orbán Viktor s. k. .

Varga Judit pedig utasítva van, hogy ezt a kiáltványt lobogtatva vonuljon be az európai birodalom szívébe és jól mondja meg nekik. Az akció tulajdonképpen már el is érte a célját, hiszen foglalkozunk vele, halál komolyan elemezzük, Brüsszelbe is eljut, ahol a megfelelő mechanizmusok szintén elindulnak, ott is reagálnak rá, újabb és újabb dokumentumok keletkeznek, amikre aztán itthon jöhetnek az ismételt tízmilliárdos kampányok. Ördögi kör, de mikor szabadulunk?

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2021. augusztus 3-i adásában hangzott el.