„Klubrádió
Megbeszéljük...

Orbán Balázs: A Néppárt a baloldallal tervez

28/03/2019 18:24

| Szerző: Klubrádió

Az Európai Néppárt azon gondolkodik, hogyan tudna koalícióra lépni a szocialisták mellett a zöldekkel és a liberálisokkal is; a Fidesz kizárása is a baloldali pártok érdeke lett volna – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a Klubrádióban.

2019. március 28. Megbeszéljük - részlet - Orbán Balázs-interjú 2019. 03. 28.
19:44
00:00
A Néppárt a baloldalnak akar megfelelni és a "baloldali szalámitaktika" eredménye lett volna, ha az Európai Néppárt (EPP) március 20-ai brüsszeli közgyűlésén kizárja soraiból, végül azonban a felfüggesztéssel komporomisszumos megoldás született - mondta a Klubrádióban Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára. A politikus annak kapcsán közölte ezt, hogy korábban a Fidesz győzelmeként értékelte a magyar kormánypártról hozott néppárti döntést.

A politikus a Megbeszéljük című műsorban hozzátette, a felfüggesztés senkinek sem ellentétes az érdekeivel, mert fenntartották annak a lehetőségét, hogy a Néppárt a szerintük helyesnek gondolt irányba induljon el és ennek a Fidesz is része legyen.

Orbán Balázs szerint jelenleg azonban azon gondolkodik, hogyan tudna koalícióra lépni a szocialisták mellett a zöldekkel és a liberálisokkal is. Ezzel magyarázta a szövetség EP-frakciójának "zsugorodását" is választásról választásra. Az EPP-nek tehát szerinte vissza kellene térnie az eredeti irányához, és akkor visszatérnének a sikerei is – vélekedett.

Az államtitkár a Klubrádióban elismételte a kormány migrációval kapcsolatos álláspontját is, azt mondta, kulcsfontosságú a keresztény kultúra védelme és az illegális migráció elleni fellépés. A kormánypártok olyan európai pártcsaládban tudják elképzelni a jelenüket és jövőjüket, amely ezt lehetővé teszi számukra. Ha ez az EPP, akkor örülnek, ha nem, akkor tudomásul veszik - tette hozzá.

Megbeszéljük...
2019. március 28., csütörtök 17:00h
Műsorvezető: Bolgár György

 

 


A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!