„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Ha lesz színháztörvény, ne legyen stadion!

9/12/2019 14:12

| Szerző: Klubrádió

Nyílt levélben üzent Hadházy Ákos független képviselő Karácsony Gergely főpolgármesternek, aki szintén felháborodott a kormány színházakat érintő törvényén.

2019. december 09. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos (19.12.09.)
00:40
00:00
Hadházy Ákos szerint Karácsony Gergely azzal tudná elérni, hogy a kormány ne vegye el a színházigazgatók kinevezésének jogát, hogy megüzeni a miniszterelnöknek: ha nem vonja vissza, nem lesz stadion és atlétikai világbajnokság. Úgy tűnik, nagyon fontos Orbán Viktornak a stadion, mint újabb "saját emlékműve". Sorolni lehet, hogy mik azok a "szemét lépések", amelyekkel a kormány biztosítja hatalomban maradását.  Sorra írják át a játékszabályokat, és Hadházy szerint csak ezekről szabad tárgyalni a kormánnyal. A független képviselő hozzátette, elég lenne összehívni a témában egy rendkívüli közgyűlést.

Hadházy Ákos úgy fogalmaz Facebook-posztjában: a főpolgármesterre éppen azért szavaztak választói, hogy megvívja a harcot a kormánnyal. A politikus szerint a kormányt nem fogja meghatni a színházak tiltakozása, kivéve, ha a művészek valódi politikai nyomásgyakorlást, esetleg sztrájkokat tudnának generálni. Hozzátette, a hétfő esti tüntetés fontos esemény lesz a szabad kultúráért vívott harcban.