„Klubrádió
Dobszerda

Nincs sorsközösség a trianoni Magyarországon kívül élőkkel

9/04/2020 11:47

| Szerző: Klubrádió

A Dobszerda még mindig Szerelemcsütörtök. Vendégünk: Nagy Boldizsár nemzetközi jogász.

2020. április 09. Dobszerda (2020. április 09., csütörtök 19:00): Nagy Boldizsár
50:55
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
"Aki nem a trianoni Magyarországon lakik, azzal nem vállalunk sorsközösséget”- írja a külföldiek beutazását szabályozó új kormányrendeletről Nagy Boldizsár, nemzetközi jogász, akinek kutatási területei között szerepel a nemzetközi szolidaritás, a kulturális közösségek egymással folytatott viszonya, a menekültjog és menekültkultúra, és aki műgyűjtőként elkötelezett védelmezője a magyar kulturális értékek megőrzésére létrehozott kezdeményezéseknek. Nem mellesleg ő az El Kazovszkij hagyatékát őrző alapítvány főkurátora.

A koronavírus miatt hozott legújabb magyar szabályozások szerinte diszkriminatívak, és minden fajta szolidarítást elleneznek. A Dobszerda-Szerelemcsütörtök vendége Nagy Boldizsár.

Nagy Boldizsár
 
Nagy Boldizsár
 

A műsor végén a Mini Café - mely a most átmenetileg szünetelő Café Péntek adásának rovata - az alábbi kulturális ajánlóval várja a hallgatókat:

Folytatjuk az Aegon Irodalmi-díj ötös listáján szereplő könyvek bemutatását: Ezúttal Barnás Ferenc Életünk végéig című kötetéről beszélgetünk Ott Annával.

Barnás Ferenc: Életünk végéig
 

Ezután pedig az 1944-ben zsidókat mentő pedagógusról Prém Margitról, a Skót Misszió Iskolájának igazgatójáról lesz szó - Rojkó Annamáriával beszélgetünk, aki könyvet is írt erről a remek emberről.

Prém Margit missziója
 
Dobszerda/Szerelemcsütörtök
2020. április 9. csütörtök 19:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia