„Klubrádió
Esti gyors

Nevetnek vagy bosszankodnak? – Lampé Ágnes jegyzete

2/08/2019 18:00

| Szerző: Lampé Ágnes/ Klubrádió

Megvette már a fél Balatont, üdülőket, hatalmas földeket, bankot, erőművet, komplett sajtóbirodalmat, fociklubot, és ki tudja, mit még. Maga sincs tisztában vele. De golf eddig nem volt. A mi egyetlen és megismételhetetlen nemzeti gázszerelőnk ismét Orbánékkal üzletel.

2019. augusztus 02. Esti gyors-részlet/Lampé Ágnes jegyzete (19.08.02.)
02:03
00:00

Arra kérem önöket, csukják be a szemüket, vegyenek egy mély lélegzetet, és képzeljék el, amint Mészáros Lőrinc egy füves pályán menő szerelésben, térd alatti buggyos kockás szövetnadrágban, fehér kesztyűben éppen golfozik. Mondjuk, egy hatalmas lökéssel épp begurítja a labdát az egyik lyukba. Sikerült elképzelni? Ugye nem is olyan könnyű? Kíváncsi vagyok, hogy nevetnek vagy bosszankodnak a kép láttán.

A ma éppen vasúti innovációs vagy precíziós növénytermesztési gyakornoki programot indító nemzeti gázszerelő, nem mellesleg az ország második leggazdagabb embere ugyanis megint új üzletágba vágja a fejszéjét: golfban is utazik majd. Persze mit csodálkozom, hisz megvette már a fél Balatont, üdülőket, hatalmas földeket, bankot, erőművet, komplett sajtóbirodalmat, fociklubot, és ki tudja, mit még. Maga sincs tisztában vele. De golf eddig nem volt.

Bár ezt a legnagyobb taglétszámú golfklubot már tavasszal megvette, amely, tegyük hozzá, stratégiai fontosságú helyszínen, Orbánék hatvanpusztai majorsága és Mészáros birtokai mellett Alcsútdobozon van, az igazi golfélet láthatóan csak most kezdődik. A pályákat ugyanis Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző vásárolta meg, Mészáros Lőrinc golfklubja pedig tőle bérli azokat.

Lassan már fel sem tűnik egy-egy ilyen, nyilván milliárdos biznisz, legfeljebb rövidhír. Ahogy az sem viszi már át az ingerküszöböt, hogy a miniszterelnök apja is érintett, igaz, miért ne fektetne be, nyilván ő is profi golfos.

Ahogy talán Mészáros Lőrinc is az szeretne az lenni. És ehhez ugyan a legmenőbb felszerelést meg tudja venni, golfosnak valahogy mégis születni kell.

Na szóval ha még nem csukták be a szemüket, kérem, most már tényleg tegyék meg. Képzeljék el őt, a mi egyetlen és megismételhetetlen nemzeti gázszerelőnket, aki arisztokratikus léptekkel a golfmeccs után beül a golfautóba, laza mozdulattal a hátsó ülésre dobja a golftáskáját, majd elégedetten távozik. Ugye nem könnyű? Pedig itt tartunk.

Lampé Ágnes jegyzete az Esti gyors 2019. augusztus 2-ai, pénteki adásában hangzott el.