„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

„Nem véletlenül félnek a színháztól”

8/02/2019 13:48

| Szerző: Klubrádió

Znamenák István színész-rendező szerint kész tébolyda, ami a színházak támogatásával történik. Csalással, vacaksággal lehet meggazdagodni.

2019. február 08. Ötös - részlet 19.02.08. Znamenák István
40:41
00:00

Megáll az idő – ez a legendás film jelentette a döntő pillanatot, amikor Znamenák István elhatározta, hogy színész lesz, bár már tízéves korában is kacérkodott a gondolattal. Az Ötösben Gálvölgyi János faggatta a pályájáról. Mint kiderült, harmadszorra vették fel a színművészetire, de ezt úgy ítéli meg, hogy jókor történt. Majd húsz évig dolgozott Kaposváron, aztán jött a Nemzeti Színház, most az Örkény Színházban játszik. Közben rendez, sőt korábban még operatőrként is el tudta képzelni az életét.

Az úgynevezett szórakoztató színházat nem annyira kedveli, elsősorban amiatt, mert a színvonala hagy kívánni valót maga után. Televíziós sorozatokban sem vállalt szerepet, bár ezt néhányszor már megbánta.

Znamenák Istvánt foglalkoztatja a közélet. Kész tébolydának tartja, ami a színházak támogatásával történik, a tao-pénzek elvonása, átrendezése szerinte egyértelműen azt jelenti, hogy sikerült egy költségvetési csökkentést végrehajtani. A művész szerint a hatalom egyszerűen fél a színháztól. És egy ország kemény vezetése nem azonos a szotyizással.

Gálvölgyi János interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: 168 óra.hu/Örkény Színház; Pexels.