„Klubrádió
Útszélen

Nem sokat ad a nemek közti egyenlőségre

11/05/2020 07:53

| Szerző: Klubrádió

Újabb veszélyekkel kell szembenézniük azoknak, akiknek kettessel kezdődik a személyi számuk. És mennyire sikerült megoldani a legszegényebb és a roma diákok távoktatását? Ezek voltak a témák a kiszolgáltatott, peremre kényszerült emberek gondjaival foglalkozó műsorunkban.

2020. május 07. Útszélen (2020. május 07., csütörtök 15:00)
47:16
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

 
Pixabay
 

A nők terhei tovább nőttek a járvány idején, és újabb veszélyekkel, például a családon belüli erőszak megnövekedésével kell szembenézniük azoknak, akiknek kettessel kezdődik a személyi számuk. A regnáló hatalom pedig következetesnek látszik abban, hogy időről időre szexista közlésekkel tegye nyilvánvalóvá azt, hogy nem sokat ad a nemek közötti egyenlőségre. Pető Andrea történésszel és Szél Dávid pszichológussal beszélgettünk a nők helyzetéről.

425 pedagógus válaszolt egy kérdőívre, amelyben azt kutatták: mennyire sikerült megoldani a legszegényebb és a roma diákok távoktatását? Mint kiderült, a roma diákok egyharmadát nem éri el az iskola. Kende Ágnessel, a kutatás vezetőjével, Pintér Péter tatabányai iskolaigazgatóval, és Bihari Margittal, egy olyan anyával beszéltük át a helyzetet, akinek három iskolás gyereke tanul egy konyhaasztal mellett.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Útszélen
2020. május 07., csütörtök 15.00
műsorvezető: Józsa Márta