„Klubrádió

Nem programozó, fejlesztő!

22/04/2019 11:07

| Szerző: Klubrádió

Magyarországon is elkapkodják a legjobb informatikusokat a cégek még a diploma előtt? Miért van belőlük mégis hiány? És mi lenne velünk programozók nélkül? Ezekről szó volt a Klubrádió generációs műsorában.

2019. április 18. Y - Galavits Patrik generációs műsora (2019. április 18., csütörtök 15:00)
43:29
00:00
Műsorvezetők: Galavits Patrik
Gúnyos, negatív jelzőkből is bőven kijutott még nem olyan rég a programozóknak. Kockák, geekek, antiszociálisak – ezekkel a fogalmakkal azonosították őket. Az informatikai pályát választó Y-generációsok közül sokan már egyáltalán nem tartoznak a fenti kategóriákba, mára irigyelt szakma az övék.

Hogyan lett az utóbbi években egyre menőbb programozóvá válni? Magyarországon is elkapkodják a legjobb informatikusokat a cégek még a diploma előtt? Miért van belőlük mégis hiány? És mi lenne velünk programozók nélkül? Tudjuk, hogy a tevékenységük hogyan hat a mindennapjainkra?

Erről és a legutóbbi ChaosStack programozóversenyről is szó volt a múlt csütörtöki Y-ban, és az is kiderült, kik nem szeretik, ha programozónak nevezik őket. A műsor vendége Móricz Tamás, a Simonyi Szakkollégium elnöke és Gedai Bence, a TechEmbassy ügyvezetője volt.

A beszélgetés elérhető Spotifyon is.

 
 
Y
2019. április 18., csütörtök 15.00
műsorvezető: Galavits Patrik