„Klubrádió
Esti gyors

Nem elképzelhetetlen, hogy Orbán jövőre beleállna – Kárpáti Iván jegyzete

14/09/2021 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

A közszolgálatinak hazudott állami médiának, amely azoknak a pénzét is égeti, akik nem Orbán Viktorra szavaztak, alapvető kötelessége lenne az előválasztási vita lebonyolítása. Arról is emlékezzünk meg, hogy Orbán Viktor 2006 óta nem áll ki ilyen vitára senkivel, a rendszer ezt nem kényszerítette ki. Az úgynevezett centrális erőtér viszont mostanra megszűnt, ezt Orbán is érzékeli. 

2021. szeptember 14. Esti gyors-részlet / Kárpáti Iván jegyzete - 2021.09.14.
01:33
00:00

Hogy piaci alapon működő szerkesztőségek ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitát rendeznek, az nagyon derék dolog. Nekik ez nem lenne kötelező, de jelen helyzetben hiánypótló. Az évi több mint 100 milliárd forintból fenntartott, közszolgálatinak hazudott állami médiának viszont alapvető kötelessége lenne ennek lebonyolítása. 

Bár már a többség ebbe láthatóan belenyugodott – nem nézi –, de azért szögezzük le újfent: ez a konglomerátum azoknak a pénzét is égeti, akik nem Orbán Viktorra szavaztak. Annyira kínos, hogy egy, ezt a máshol teljesen természetesnek számító megállapítást meg kell tenni. Talán, ha sokat mondogatjuk, nem felejtődik el.

Arról is emlékezzünk meg, hogy Orbán Viktor 2006 óta nem áll ki ilyen vitára senkivel, legfeljebb a parlamentben van némi ritka adok-kapok. Eddig megtehette, az általa is teremtett közeg, a rendszer ezt nem kényszerítette ki. Az úgynevezett centrális erőtér viszont mostanra megszűnt, ezt Orbán is érzékeli. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy jövőre beleállna, az ilyen húzások tőle nem idegenek.

Ma Novák Katalin miniszter egy erre vonatkozó kérdésre természetesen hárított, de a kommunikáció változni látszik, mert úgy fogalmazott: „Egyelőre még tartsunk ott, hogy van egyáltalán közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Én ezt a kérdést nem is tartom aktuálisnak egyelőre”. Egyelőre.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2021. szeptember 14-i, keddi adásában hangzott el a szerző felolvasásában.