„Klubrádió
Megbeszéljük...

Nem baj, csak stadion legyen

6/09/2019 17:22

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Ferencváros lemondott 2 milliárd forint értékű területről az állam javára, hogy azon sportpályákat építsenek. Volt már hasonlóra példa.

2019. szeptember 06. Megbeszéljük - részlet 19.09.06. Baranyi Krisztina
09:54
00:00

Mintegy 40 ezer négyzetméternyi területet ad át a IX. kerület önkormányzata ingyen az államnak, erről döntött csütörtökön a közgyűlés. Ezeken a telkeken épül több tízmilliárdból egy kézilabdacsarnok a 2022-es Eb-re, és egy stadion a 2023-as atlétikai Vb-re. A kézilabdacsarnoknak nevezett épület egyébként nem is az lesz, hanem egy hatalmas épület, a Papp László Arénánál másfélszer nagyobb.

Baranyi Krisztina, az ellenzék közös polgármester-jelöltje elmondta, hogy nem ez a legnagyobb vagyonvesztés, amit a kerület elszenved. Hasonló sportcélú gigaberuházásokra készül még a kormány Ferencvárosban, s miután ezek kiemelt nagyberuházások, az önkormányzatnak nincs szava, nincs beleszólása.

Azért vannak ebben a mostani átadásban is érdekességek, más szóval mutyigyanús dolgok. Például az, hogy egy telekrészt eladott az önkormányzat egy magánszemélynek, aki ott lakásokat akart építeni. Viszont nem vezetett oda út, tehát egy bizonyos részt vissza kellett adnia az önkormányzatnak ingyen, azt át kellett minősíteni, hogy ott közút lehessen. Most ez is az államé lesz. Aztán a leendő stadion helyén van egy önkormányzati benzinkút, amelynek több milliárd forint az értéke, ennek átadásáról a közgyűlés nem döntött (az elmúlt 9 év alatt nem volt rá idő), azt a következő testületre hagyta.

Furcsa vagyonátadásról volt példa már korábban is, például a Schöpf-Merei Kórházat is ingyen engedték át az államnak.

A Baranyi Krisztinával folytatott beszélgetésben szóba került a választási kampány is, ugyanis előkerült egy állítólagos szocialista jelölt, sőt egy másik is. Ez nem újdonság – mondta az ellenzék közös jelöltje. Ahol a Fidesz nem érzi elég erősnek magát, ott ugyanezt a taktikát alkalmazza, rávesz valakit, hogy induljon el, ezzel is rontva az ellenzék esélyét. Szerinte egyébként ezeknek az új jelölteknek semmi esélyük, semmilyen támogatottságuk nincs.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/ Balogh Zoltán.

Megbeszéljük
2019.09.06. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György