„Klubrádió
Szerepvállalás

Ne csak az utolsó! – kapcsolja le a villanyt

3/04/2019 14:12

| Szerző: Klubrádió

Pénzben szűkölködő, de tehetségekben bővelkedő családoknak segítő programot, valamint a természetvédelem és a lámpaoltás összefüggéseire is rávilágító akciót mutatott be a Klubrádió társadalmi felelősségvállalásról szóló műsora.

2019. március 30. Szerepvállalás (2019. március 30., szombat 18:00)
25:07
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori
Olyan általános iskolásoknak szervez nyári tábort a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány, akik érdeklődnek a természettudományok iránt, vagy valamely művészeti ágban a kortársaikhoz képest kiemelkedő teljesítményt érnek el, ám a családjuknak nincs lehetősége egy nyári képzésben való részvétel anyagi támogatására.

Az idei művészeti és természettudományos táborok témája az „egyensúly”. Surapka Borbálát, az alapítvány szakmai tanácsadóját kérdeztük, aki egyúttal a középiskolásoknak szervezett önismereti táborról is mesélt.

A műsor másik témája a több mint tíz éve tartó WWF-es kezdeményezés, a „Föld Órája” volt, amelyben idén már több mint száznyolcvan ország vesz részt, hogy felhívják a figyelmet a természet megóvásának és a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságára.

A kampány legutóbbi akciója a szombati villanyoltás volt március 30-án, a résztvevők csupán azt a feladatot kapták, hogy este 20.30 és 21.30 között lakásukban kapcsolják le a lámpákat. Aki pedig ennél többet is tenne, számos módot választhat a mindennapokban, hogy csökkentse a környezeti terhelést. Antal Alexa, a WWF kommunikációs vezetője beszélt a kezdeményezésről.

Szerepvállalás
2019. március 30., szombat 18.00
műsorvezető: Bíró Bori