„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

„Most várni kell” – interjú Molnár Levente színművésszel

10/01/2021 15:36

| Szerző: Klubrádió/Timár Ágnes

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió legutóbbi adásában Molnár Levente színművész mesélt pályájáról. Itthon a legtöbben talán a Saul fiában ismerték meg, majd olyan filmekben bizonyított, mint az Apró mesék, a Szürke senkik vagy éppen a Napszállta, korábban pedig a Kolozsvári Állami Magyar Színházban játszott.

2021. január 09. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2021. január 09., szombat 13:30)
29:12
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes

A színművészt Londonban értük utol, ami nem meglepő, hiszen évek óta ingázik Magyarország, Románia és az Egyesült Királyság között. Utóbbihoz nem csak színészi, de színészügynöki munkája is köti. Az interjúban elmondta, jellemzően olyan produkciók casting feladatait vállalja, amelyeket ő maga is elég izgalmasnak talál. Persze – tette hozzá – Molnár Levente, olyan filmben, amelyben színészszervezőként vesz részt, sosem osztana magára szerepet, mert nem tartja helyesnek.

A román közönség színpadi szerepei alapján már korábban ismerhette, és az első filmes feladatok is még szülőhazájában érték. A nagybányai születésű művész többek között a Morgen című díjnyertes román-magyar filmben játszott mielőtt nemzetközi szinten is bemutatkozott a Saul fiával, amely után sorra jöttek a felkérések már Magyarországról is.

Így láthattuk Molnár Leventét 2016-ban a Szürke senkik egy szerepében, majd Nemes Jeles László egy újabb alkotásában, a Napszálltában, és többek között az Apró mesékben is.

A beszélgetés során elmondta, nagyon várja, hogy újra nyissanak a mozik. És nemcsak színészként, habár egy friss munkája dobozban várja, hogy bemutassák, de nézőként is, hogy újra beülhessen a terembe a közönséggel együtt egy jó filmre.

Az adást a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: 

Hangosfilm - Szélesvásznú verzió
2021. január 09., szombat 13:30
Műsorvezető: Timár Ágnes