„Klubrádió
Esti gyors

Mit kellett volna tennie Gajda Péternek? – Lampé Ágnes jegyzete

8/11/2019 18:03

| Szerző: Lampé Ágnes/ Klubrádió

Karácsony Gergely néhány hete közölte: „Nincs az a diplomáciai cél, ami legitimálná, hogy Orbán háborús bűnösökkel bájologjon”. Aztán csütörtökön egy ellenzéki polgármester óvodásokkal körülvéve bájolgott a súlyos gyerekáldozatokat is követelő kurd háborús konfliktus egyik főszereplőjének feleségével. Lett volna mozgástere Gajda Péternek? És mi van a politikai pedofíliával?

2019. november 08. Esti gyors / részlet, Lampé Ágnes jegyzete (19.11.08.)
01:35
00:00

Nem szívesen lettem volna Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester helyében, amikor mosolyogva, örömtől megmámorosodva fogadta a török elnök feleségét egy kispesti óvodában.

Férjét háborús bűnösként könyvelik el világszerte, Karácsony Gergely pedig – aki alig pár hete még Gajdával együtt küzdött a kampányban – azt mondta: „Nincs az a diplomáciai cél, ami legitimálná, hogy Orbán háborús bűnösökkel bájologjon”.

Ehhez képest az óvodában az ellenzéki polgármester óvodásokkal bájolog a súlyos gyerekáldozatokat is követelő kurd háborús konfliktus egyik főszereplőjének feleségével.

Azért itt vegyünk egy nagy levegőt.

Persze értem, hogy Kispestnek régi testvérvárosi kapcsolata van egy isztambuli kerülettel, értem, hogy a feleség látogatott oda, értem, hogy nem politizáltak, értem, hogy több mint tízmillió forintot kapott az óvoda. Meg azt is értem, hogy a polgármesternek nem sok mozgástere lehetett ebben a kényes diplomáciai helyzetben.

Vagy lehetett volna?

Pár nap múlva meg úgyis elfelejtjük az egészet?

Arra azért emlékszem, ellenzékiként mindannyian fel voltak háborodva, amikor Orbán Viktor, Czunyiné Bertalan Judit vagy jó pár más kormánypárti politikus óvodákban kampányolt és ugyanúgy bájolgott ajándékokkal megrakott szatyrok és óvodások gyűrűjében. Akkor ezért büntetést és a jogszabályok betartását követelték, és bőszen hangoztatták: óvodába politikus semmilyen, de semmilyen körülmények között nem teheti be a lábát.

És a felesége igen?

Szóval akkor vegyünk egy nagy levegőt?

Lampé Ágnes jegyzete az Esti gyors 2019. november 8-i adásában hangzott el. Címlapi kép: Gajda Péter/Facebook