„Klubrádió
Reggeli gyors

Mit amortizált le Karácsony Gergely? Bolgár György utánajárt

9/08/2019 12:22

| Szerző: Klubrádió

Bolgár György folytatja Az igazság (egy) pillanatát, most annak járt utána, hogy a Fidesz-médiában mit írnak Karácsony Gergelyről, és az mennyire felel meg a valóságnak.

2019. augusztus 09. Reggeli gyors / részlet, Bolgár György rovata (19.08.09.)
07:43
00:00

Bolgár György közölte: a Fidesz honlapján és a fideszes médiában azzal vannak elfoglalva, hogy Karácsony Gergely „éppen mit hazudott”. Utóbbin „végigsöpört” a hír, hogy bár a főpolgármesteri előválasztás győztese azt mondta, nem megy el nyaralni, de mégis lefotózták, hogy egy balatonfüredi cukrászdában sütit evett a családjával. Mindezt egyébként valamiféle luxusüdülésnek próbálják beállítani.

A fidesz.hu-n található közleményben pedig azt írják, hogy Karácsony Gergely eltévesztette a házszámot, „a metrókorrupciós ügyek felelőseit” nem a városházán, hanem a saját szövetségesei között kell keresnie. Ennek a hátterében az van, hogy bár a Magyar Nemzetben és társaiban nem jelent meg, de kiderült: a londoni magyar nagykövetnek, Szalay-Bobrovniczky Kristófnak (akinek a felesége főpolgármester-helyettes Budapesten), van egy cége, amely kötött egy szerződést az orosz metrófelújító cég két svájci leányvállalatával, hogy megvegyék a dunakeszi járműjavítót, és 1300 vasúti kocsit adjanak el Egyiptomba. Ezzel az eladással önmagában nem lenne gond, ha nem egy magyar diplomata lenne érintett benne – erről Balázs Péter volt külügyminiszter is beszélt csütörtökön a Klubrádióban.

Azt is írja Fidesz, hogy a 4-es metró az ország legnagyobb korrupciós ügye, de mint Bolgár György megjegyezte, amikor ez történt, Karácsony Gergely semmilyen hivatalt nem viselt. Ráadásul a magyar ügyészség, bár nagyon igyekezett, annyi év alatt sem talált igazán semmit, azonkívül, hogy egy-két névtelen embert meggyanúsított.

Úgy fogalmaz a kormánypárt: „Karácsony 5 év alatt leamortizálta Zuglót, csődközelbe vitte a költségvetést”. Bolgár György utánanézett, és 2018-ban a költségvetési zárszámadás szerint 2 milliárd forint többlettel zárt a kerület. Egyébként a magyar kormány évről évre hiánnyal zárja a költségvetést, igaz, a 3 százalékos limit alatt.

A beszélgetés hangfelvételét a poszt elején kattinthatja!

Reggeli gyors
2019. augusztus 9., péntek 08.20
Műsorvezető: Para-Kovács Imre