„Klubrádió
Megbeszéljük...

Mire mennek százan?

3/12/2019 17:01

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

A liberális gondolatnak helye van a magyar társadalomban – véli Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt új elnöke. Már csak azért is, mert tapasztalhatjuk, hogy mit okoz a hiánya.

2019. december 03. Megbeszéljük - részlet 19.12.03. Bősz Anett
14:32
00:00

Elnököt választottak a liberálisok, Bősz Anett személyében. A mintegy százfős tagsággal rendelkező párt új vezetője természetesen bizakodó, nézete szerint nem a hatalom a fontos, hanem a közösségért érzett felelősség. A magyar liberalizmus és az egész magyar társadalom válsága nem független egymástól. Azok a megbélyegző kijelentések pedig, amiket a magát illiberálisnak mondó Orbán Viktor használ, hazug bélyegek.

Szebb időkben 700 tagja volt a pártnak, most 100, de az elnök szerint ettől nem kell megijedni, az ifjúsági szervezetük például örömteli módon fejlődik. Ma már nincs feltétlenül szükség húszezres tagságra, más módszerekkel is vonzóvá lehet tenni egy eszmerendszert. Persze aktivisták, tagtársak nyilván kellenek, de keresni kell a kapcsolattartás és kapcsolatépítés újabb módjait is.

Bősz Anettnek eszében sincs az önfelszámolás felé vezetni a pártot. Az ellenzéki összefogás megmutatta, hogy kisebb szervezeteknek is helyük van, például a képviselősége is jó példa erre. Szövetséges lehet például a Momentum, amellyel egy pártcsaládban vannak Európában. Ám az eszmerendszerhez, az értékrendhez való ragaszkodás a legfontosabb.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.

Megbeszéljük
2019.12.03. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György