„Klubrádió
Hetes Stúdió

Minden lépés fájni fog

4/01/2020 10:41

| Szerző: Klubrádió

Témák  a Hetes stúdióból: Komoly változásokat tervez a kormány az egészségügyben. Mit hoz az emlékezet politika - mi lesz tegnap? A kormány gazdaságélénkítő csomaggal menne egy közelítő válság elébe.

2020. január 04. Hetes stúdió - részlet 20.01.04. Tartalom
00:57
00:00

Komoly változásokat tervez a kormány az egészségügyben – ha megcsinálják, minden ötlet jó a 25-én nyilvánosságra hozott határozatban, mondják szakértők, de minden lépés fájni fog, a politika vissza is léphet a reformoktól.  

Az előrelátás igénye és kényszere világos, de mit jelent az, hogy a kormány újabb gazdaságélénkítő csomaggal menne egy közelítőválság elébe?

Mit hoz az emlékezet politika - mi lesz tegnap, mit kell a kormány szerint ma gondolnunk Trianonról. Szembenézés, múltsiratás, vagy a nacionalizmus terjedése lesz az emlékév vége?

Titokban kínai – egy újabb jelentős európai cégről derült ki, hogy részben a kínai jegybank egy cége birtokolja. Mekkora lehet Kína nem nyilvános jelenléte a nyugati gazdaságban, és van- e ennek politikai veszélye?

A hét fontos eseményeit Ónody-Molnár Dórával, Horváth Zoltánnal és Bolgár Györggyel beszéli meg a műsorvezető, Szénási Sándor.

Hetes stúdió
2020.01.04. 15:00