„Klubrádió
Megbeszéljük...

Miért indul a választáson Hunvald György?

22/08/2019 18:25

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Az egykori polgármester szerint nem az az esélyes, akit a pártelit annak tart. Úgy véli, az embereknél az ő hitelessége erős.

2019. augusztus 22. Megbeszéljük - részlet 19.08.22. Hunvald György
17:01
00:00

Független jelöltként indul a polgármesteri választáson Hunvald György, aki már vezette Erzsébetvárost, akkor szocialista színekben. Ezzel a lépésével valószínűleg megakadályozza az ellenzéki jelölt győzelmét. Döntésének okairól beszélt a Megbeszéljük című műsorban.

Úgy véli, egy helyhatósági választás egész más, mint az országgyűlés, vagy európai parlamenti. Itt nem az a legesélyesebb jelölt, akik a pártelit kiválaszt, az emberek ilyenkor helyi arcokat keresnek. Az év elején megpróbálta felmérni a kerületiek akaratát és 5000 támogatóra talált, ott abbahagyta a kampányt. Állítása szerint fideszesek is támogatták az indulását, szerinte nem azért, hogy szétrobbantsa az ellenzéki összefogást, hanem azért mert ismerik.

Emlékezetes, hogy Hunvaldnak volt egy hivatali visszaélési ügye, konkrétan arról volt szó, hogy valakinek nagyobb lakást adtak, mint amilyen járt neki. Az ellenzéki pártok feltehetően ezért ítélték kockázatosnak az indulását. Szerinte viszont ha ő nem indulna, az ellenzék jelöltje, Niedermüller Péter akkor sem nyerne. Váltig állítja, hogy a kerület lakóinál az ő hitelessége erős. A pártok vannak eltévedve, amikor még képviselőjelöltként sem akarják indítani.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila.

Megbeszéljük
2019.08.22. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György