„Klubrádió
Megbeszéljük...

Miért fontos Orbánnak Miskolc?

9/10/2019 20:27

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Szoros eredményre számít a borsodi megyeszékhelyen a civilek és az ellenzék közös polgármester-jelöltje. Egy LMP-s jelölt már kiszállt a csapatból, a jobbikosok maradtak.

2019. október 09. Megbeszéljük - részlet 19.10.09. Veres Pál
10:59
00:00

Orbán Viktor a kampány hajrájában Miskolcra is elment, talán azért, hogy megnyugtassa híveit, vagy megerősítse őket győzelmi hitükben. Még az is lehet, hogy a város vezetésére készülődő új kormánypárti csapat tagjaiba kellett önbizalmat csöpögtetni. A Velünk a Városért Egyesület jelöltje, Veres Pál, akit az ellenzék támogat, nem akart az okokkal foglalkozni, feltételezésekbe belemenni.

A miniszterelnök egyébként DK-s jelölnek titulálta Veres Pált, a város tele van olyan összemontírozott plakátokkal, amelyeken Gyurcsány Ferenccel látható, bár a volt gimnázium-igazgatónak semmi köze a Demokratikus Koalícióhoz. Úgy tűnik, Orbán Miskolcon is a DK-tól tart a legjobban.

Közben  a Fidesz üzenete az, hogy az ellenzék szétesett Miskolcon. A szétesés a valóságban abból áll, hogy egy LMP-s jelölt kiszállt, és Veres Pált próbálja lejáratni. A dolog nem lehet véletlen, mert a polgármesterjelölt ellenfelei ugyanazokat mondják, mint a dezertált LMP-s. Az ellenzék jelöltjét azért váratlanul érte a fordulat, nem látták semmi jelét, a helyi LMP szervezet azonnal lépett, megerősítette támogatási szándékát, így tehát egyéni akcióról lehet szó. Győrben jobbikos jelöltek tettek hasonlót, de a párt ott is elítélte ezt a magatartást. Veres Pál szerint Miskolcon biztos a Jobbik támogatása.

Egyébként ő nem szeretne nagypolitikával foglalkozni, az ő terepe a várospolitika. Amennyiben megválasztják, természetesen normális együttműködést szeretne kialakítani a kormánnyal. A helyi politikusok viselt dolgait persze átnézné, mert célja a tiszta közélet megteremtése.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Vajda János.

Megbeszéljük
2019.10.09. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György