„Klubrádió
Hetes Stúdió

Mi volt jobb 2010 előtt? - Hetes stúdió

7/09/2019 08:36

| Szerző: Klubrádió

Sajnos, már nem hír, hanem tapasztalat, hogy omladozik az oktatási rendszer. Miket beszélt Orbán a háborúkról és a népesedésről. Migráns miniszterelnök. Témák a Hetes stúdióból.

Elkezdődött a tanítás, életbe lépett a köznevelési törvény. Tudható, hogy az oktatási rendszer omladozik, az új törvény tovább ronthat a helyzeten, mégsem látszik, hogy széles körű tiltakozás lenne. Az okokat Hiller István volt oktatási és kulturális miniszterrel jártuk körbe, aki elmondja azt is: mi volt jobb a magyar oktatásban 2010 előtt.

Megtartották a III. Demográfiai Csúcsot a Várkert Bazárban. Volt ott minden: magyar és külföldi felszólalók, és persze Orbán Viktor. A miniszterelnök a kormány családpolitikájának alapjairól beszélt. A beszédeket, a főként férfiakból álló rendezvényt Melegh Attila szociológussal elemezte Galavits Patrik.

Ursula von der Leyen felvetette az igazságos uniós minimálbér ötletét. Van ennek alapja? Bevezethető ez Magyarországon? Jó-e az, ha az állam beavatkozik a munkáltató és a munkavállaló közti megállapodásba? Bod Péter Ákos közgazdászt kérdeztük.

Sűrű programra érkezett Magyarországra Ausztrália volt kormányfője, Tony Abbott. Előtte a briteknél járt, hogy teljes mellszélességgel támogassa Boris Johnson programját. A migrációs politikáról folytatott beszélgetésünkben meggyőzően érvelt: ha valaki több határon is átszökik és több ország törvényét is megsérti, aligha tekinthető menedékkérőnek. Ő gazdasági migráns. Csernyánszky Judit összeállítása.

A hét fontos eseményeit Jámbor Andrással, Horváth Zoltánnal és Bolgár Györggyel beszéljük meg.

A műsor 15 órakor kezdődik. Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás.