„Klubrádió
Esti gyors

Mi az, hogy második?

24/01/2020 17:20

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

"No, majd a Nemzetek Ligájában megmutatjuk nekik. A futball az futball, a többi meg..." Selmeci János jegyzete.

2020. január 24. Esti gyors - részlet 20.01.24. Jegyzet/Selmeci János
01:23
00:00

A Transparency International jelentése szerint Magyarország az Európai Unió második legkorruptabb állama, csak Bulgária előz meg minket ezen a listán. 

Lőrinc, hát a parlamentet már csak nem írathatom a nevedre! - fakad ki a miniszterelnök a vacsoraasztalnál, miután értesült a csalódást keltő második helyről.

Ráadásul holtverseny van a Románokkal, pedig ott még Korrupcióellenes Ügyészség is van. Talán nálunk is kellene? - kérdezi a gyerekkori barát, az ország leggazdagabb embere.

Együtt nevetnek.

Ne aggódjon apuka, majd telerakunk még pár tucat települést azokkal a túlárazott, alig világító lámpákkal, jövőre meglesz az első hely – kontráz a vő, az ország harminckettedig leggazdagabbja.

Koccintanak. A miniszterelnök tovább panaszkodik:

Úgy tűnik a Sorosék már számolni sem tudnak. Évente száz milliárdot fizetünk vissza a Tóni offshore cégeinek az adófizetők pénzéből, azoknak a cégeknek, amiket pár éve már teletömtünk egyszer. A felcsúti TAO-költések után egy darab számlát sem tudunk felmutatni. És a Transparency International-nak csak a második helyre vagyunk jók, hát milyen világban élünk? Az építőipari cégeink húsz százalékos profitrátával működnek, ilyen még Kazahsztánban sincs, nem hogy Bulgáriában.

Úgy érted, hogy az én cégeim, ugye Viktor? - érdeklődik a gyerekkori barát.

Megint nevetnek. A miniszterelnök megunja a témát:

No, majd a Nemzetek Ligájában megmutatjuk nekik. A futball az futball, a többi meg... hát tudjátok. Ha meg ott sem jön össze, felhívom a Roszatomot, hátha megveszik nekem Bulgáriát. 

Selmeci János jegyzetét a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Beliczay László.

Esti gyors
2020.01.24. 18:00