„Klubrádió
Hetes Stúdió

Megvalósulhat-e valaha Martin Luther King álma? – Hetes Stúdió ajánló

20/06/2020 08:33

| Szerző: Klubrádió

A Hetes Stúdió első órájában többek között szó volt populizmusról, az M0-ásról, szabadságjogaink feladásáról; a második órában pedig vártuk hallgatóink kérdéseit, melyeket meghívott vendégeinkkel, Benda Lászlóval és Falusi Mariann-nal együtt igyekeztünk megválaszolni.

2020. június 20. Hetes Stúdió (2020. június 20., szombat 15:00)
107:00
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter
A járvány okozta tanácstalanság és ijedtség, a gazdasági visszaesés miatti elszegényedés a populizmus gyors elterjedéséhez vezetett, különösen, hogy a válság eleve jó táptalaja a népfelségre hivatkozó politikai erőknek. Erről a jelenségről tartott vitaindító előadást a populizmus kutatója, Rogers Brubaker, a kaliforniai egyetem professzora a héten az MTA szervezésében egy webes konferencián, az itt elhangzottakat foglaltuk össze.  

A szabadságjogaink egy részéről a saját érdekünkben mondunk le, és ez egy világjárvány idején akár életmentő is lehet, de az eszközök, amiket ehhez felhasználnak a kormányok, a kontaktkereső vagy megfigyelő alkalmazások százezrek magánéletének biztonságát is veszélyeztetik.

M0-s autópálya
 
M0-s autópálya
 

Az M0 déli szakaszának felújítása hosszú évek óta tart, megkeserítve az agglomerációban élők életét és komoly károkat okozva az itteni településeknek. Szigetszentmiklós polgármesterét kérdeztük, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt még nem válaszolt az interjúkérelmünkre, pedig szívesen megkérdeznénk, hogy miért nem lehet az említett szakaszt 4 év alatt sem befejezni.

Martin Luther Kingnek volt egy álma a szabad és egyenlő amerikai társadalomról. A Hetes Stúdióban a fiát kérdeztük, hogy ez az álom megvalósulhat-e valaha.

4-től megbeszéltük a hét eseményeit Falusi Mariannal, Benda Lászlóval, és önökkel. Vártuk hívásaikat - a +36 1 387 8452 és +36 1 387 8453-es számokon (SMS +36 30 3030953) -, ahol elmondhatták, mit gondolnak a vészhelyzeti kormányzás végéről, Nagy Imre újratemetésének évfordulójáról, Karácsony Gergely és a kormány harcáról, az amerikai eseményekről, és arról, hogy a világban sorra dőlnek a szobrok.

Hetes Stúdió
2020. június 20. szombat 15:00
Műsorvezető: Hardy Mihály
Szerkesztő: Bálint Judit