„Klubrádió
Megbeszéljük...

Megint nekiment Dobrev Klárának a Fidesz, a DK visszatámadt

4/10/2019 12:46

| Szerző: Klubrádió

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő szerint a Demokratikus Koalíció (DK) olyan városoknak adná az uniós pénzeket, amelyek migránsokat engednek be, Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője viszont azt mondta: a Fidesz volt az, amely jó pénzért már több mint százezer embernek adott letelepedési kötvényt.

2019. október 03. Megbeszéljük / részlet, Hidvéghi Balázs (19.10.03.)
20:05
00:00

Hidvéghi Balázst arról kérdeztük, hogy szerdán egy sajtótájékoztatón azt mondta, Gyurcsányék, azaz a DK elvenné az EU-s támogatást a magyaroktól és azoknak a településeknek adná, amelyek hajlandóak migránsokat betelepíteni. Műsorvezetőnk, Bolgár György jelezte: Hidvéghi Balázsnak is tudnia kell, hogy városok önállóan nem engedhetnek be senkit, ez a kormányon múlik. A fideszes politikus úgy válaszolt: néhány éve Botka László szegedi MSZP-s polgármestert külön megdicsérte Martin Schulz, a német szociáldemokraták akkori vezetője, hogy szívesen befogadna migránsokat, ám Bolgár György szerint általánosságban dicsérte meg, hogy nincs olyan mereven ellene, mint kormány, a rászorulóknak segít.

Hidvéghi Balázs korábban a Fidesz jelöltje volt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) egyik alelnöki posztjára, de annak elnyeréséhez nem sikerült megszereznie a bizottság többségének támogatását. A LIBE korábban gyakran bírálta a magyar kormányt, és fontos szerepe volt a Sargentini-jelentés elkészítésében is.

Hidvéghi Balázs közölte: a rászorulóknak ők is segítenek, csak sokan folyamatosan és szándékosan összekeverik a menekülteket a gazdasági bevándorlókkal. Az Európai Parlament baloldali része azt igyekszik erőltetni, hogy az uniós támogatásokat összekössék a jogállamisági vizsgálatok eredményével.

Szerinte ezt az elmúlt években kettős mércét használva, homályos kritériumok mentén alkalmazta a baloldal, azokat az országokat támadva, amelyek szembeszálltak a migrációs elképzeléseivel. Úgy fogalmazott: „Gyurcsány Ferenc felesége” (Dobrev Klára) azon ügyködik, hogy Brüsszelben döntsenek erről, központilag, átláthatatlanul. „A jogállamiságot tiszteletben tartjuk”, csak azzal van probléma, ha „fegyverként” használják – fogalmazott a Fidesz korábbi kommunikációs igazgatója, a párt jelenlegi európai parlamenti képviselője. 

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerint Hidvéghi Balázs „ipari méretekben hazudozó figurája” a Fidesznek, de ez nem csoda, ők ilyen bagázs. A DK senkit nem akar betelepíteni, ellenben Orbánék már több mint százezer embernek adtak letelepedési kötvényt és hozzák a külföldi vendégmunkásokat is.

2019. október 03. Megbeszéljük / részlet, Gréczy Zsolt (19.10.03.)
07:14
00:00
A DK az Orbán-kormány „haszonlesőitől és tolvajaitól” venné el a pénzt, ezért azt akarják elérni, hogy az Európai Bizottság döntsön a támogatásokról, illetve települések közvetlenül pályázhassanak EU-s forrásokra, hogy ne lehessen az, amit most látunk, amikor fideszes politikusok azzal zsarolják a választókat, hogy ha nem a Fideszre szavaznak, akkor nem lesz pénz. Gréczy Zsolt hangsúlyozta: a fejlesztések nem állnak le azért, mert valahol ellenzéki lesz a polgármester vagy a közgyűlés többsége.

A szóvivő szerint már az Európai Unió több vezetője látja, hogy az Orbán-kormány „enyves kézzel” nyúl az EU-s pénzekhez, mások mellett francia, olasz, dán adófizetők pénzéből lesz jachtja Mészáros Lőrincnek és egyre táguló lakása Rogán Antalnak – fogalmazott.

(fotók: 168 Óra, Facebook)

Megbeszéljük...
2019. október 03., csütörtök 16:00
Műsorvezető: Bolgár György