„Klubrádió
Ötös

Medveczky Ilona: egyfolytában csúnya vagyok

3/07/2019 15:06

| Szerző: Klubrádió

Amikor azt mondták neki, hogy maga egy sztár, fogalma sem volt a szó jelentéséről.

2019. július 03. Ötös - részlet 19.07.03. 10:00
39:37
00:00

Tetoválva van a szemem, a szemöldököm és a szám, azért nézek ki idézőjelben ilyen jól – mondja. Beszélni nem szeret, az a véleménye, hogy egy táncművész ne beszéljen, mégis vállalkozott egy interjúra.

78 éves, nem igazán zavarja a kora. Aczél György „terelte” le Pécsre, azzal a jelszóval: terjesszék a kultúrát. Az egész gyermekkorát feláldozta, hogy táncos lehessen. Mint balerina, „ette” a spicc-cipőket, ilyen a testalkata, a csontozata.

Amikor azt mondták neki, hogy maga egy sztár, azt sem tudta, mit jelentett a szó. Vendéglátózni kezdett, többet keresett egy hónap alatt, mint az édesapja egy évben. Egy szál semmiben hurcolta a taxi egyik helyről a másikra, hogy fellépjen. (Jó, azért kabát és csizma volt rajta.) Fellépett a világ legnagyobb revüiben, mégis itthon maradt. Az apja miatt is, meg azért is mert itthon akart felépíteni egy kis Las Vegast.

Grízes tészta paprikás krumplival, ez volt a gyermekkori menü. Meg zsíros kenyér. Aztán eljutott az aranyszínű Fordig. Aki látta a Veréb is madár című filmet, emlékezhet rá.

Azt mondja, félnek tőle az emberek. Egyedül van, de nem unatkozik. Kutyák, virágok, kert, ezek foglalják le. Szinte meztelenül, egy szál tangában jön-megy otthon a soha be nem fejezett házban. Azért valaki hiányzik neki, egy őszinte ember, aki őszintén tudná szeretni, a semmiért.

Medveczky Ilona volt az Ötös vendége.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Zih Zsolt.

Ötös
2019.07.03. 10:00
Műsorvezető: Falusi Mariann és Lang Györgyi