„Klubrádió
Reggeli gyors

MÁV: nem bírják az utasok, tüntetés is lehet

22/08/2019 15:01

| Szerző: Klubrádió

Napi szintű, jelentős késések, légkondi nélküli vonatokban tájékoztatás nélkül váratott utasok az elővárosi vonalakon – egy részük megelégelte a helyzetet, petíciót nyújtott át a MÁV-nak. Tüntetés is jöhet. 

2019. augusztus 22. Reggeli gyors / részlet, Kovács Mónika, MÁV-petíció (19.08.22.)
06:08
00:00
Egy utasokból álló küldöttség petíciót nyújtott át a MÁV-székháznál, a késések, a tájékoztatás hiánya miatt. Mindez leginkább a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalra jellemző, de az összes, Budapestre ingázókat szállító vonalon vannak problémák.

Kovács Mónikával, a petíció egyik benyújtójával beszéltünk, aki elmondta: napi szinten jelent problémát a késés; ez eddig is fennállt, de mostanra vált tarthatatlanná. Napi szintű késésekről és nem 5-10 percekről van szó. Sokszor információ nélkül váratják őket, gyakran nem légkondis vonatokban 30-40 percet. Emiatt sokan elkésnek, a munkahelyük kerül veszélybe, vagy a gyerekükért nem érnek oda az óvodába, iskolába.

Van, hogy nem indulnak a vonatok, és legtöbb esetben a vasutasok se tudják, miért. Szerinte nemcsak a MÁV és az utasok között, hanem a MÁV-dolgozók között sincs megfelelő kommunikáció. Nem a vasúttársaság ellen vannak, hanem azt szeretnék, hogy javuljon a szolgáltatás minősége, mert ez mindenki érdeke. Völgyesi Zsolttal, a MÁV-vezérigazgató-helyettesével beszéltek, aki egyetértett azzal, hogy vannak komoly problémák.

Kovács Mónika hangsúlyozta: már nem bírják az utasok, ha nem látnak rövid időn belül megoldást, a demonstráció is szóba kerülhet. A kommunikáció javítása például nagy ráfordítások nélkül menne, ők két-három héten belül szeretnének változást látni.

Címlapi kép: wikipedia

Reggeli gyors
2019. augusztus 22. csütörtök, 08.40
Műsorvezető: Lampé Ágnes