„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay: Ne politikusok viccelődjenek, vannak humoristáink, akik Gulyás Gergelynél is jobban csinálják

30/07/2021 18:41

| Szerző: Klubrádió/szg

Egy hallgató felvetette, hogy az ellenzéknek minden nap ki kellene állítania valakit, és nemcsak megcáfolni a kormány kommunikációját, hanem nevetségessé is tenni, humoros megjegyzésekkel. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester reméli, hogy ebbe nem fognak bele politikusok, mert nem az ő dolguk. Említette Gulyás Gergelyt, akinek egyik sajtótájékoztatóján nemrég felnevetett a közönség, és hozzátette: vannak parodisták, standuposok, akik a miniszternél is jobban csinálják.

2021. július 30. Megbeszéljük / részlet, Márki-Zay Péter (21.07.30.)
09:43
00:00

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökét és miniszterelnökjelölt-jelöltjét kérdeztük arról, mit szólt a legutóbbi felméréshez, amely őt és Pálinkás Józsefet 5 százalék alatti támogatással sorolta be. (Egyébként eszerint Jakab Péter vezet, de csak nagyon kis különbséggel Dobrev Klára előtt, a harmadik Karácsony Gergely.)

Márki-Zay azt mondta: „ez a konkrét kutatóintézet a DK-hoz köthető”, de a kutatásokat általában pártok rendelik meg, és „a saját dicsőségüket szokták megénekelni”, esetleg elbizonytalanítani azokat, akik más jelölteket támogatnak, és nagyobb támogatást szerezni a sajátjunak. A pártoknak erre nyilván van pénzük, ő nem erre költ, hanem kampányolásra, a munkájával és az érveivel próbálja meggyőzni a választókat – tette hozzá.

Műsorvezetőnk megkérdezte a független politikust, előfordulhat-e szerinte, hogy a három, a jelek szerint alacsonyabb támogatottságú jelölt visszalép. „Nyilván fölmerült ez, több versenytárssal beszéltünk ilyenről. Hál' istennek közös szimpátiáink vannak” – mondta, nem pontosítva, hogy kik között. Konkrét megállapodás nincs, de akár lehet erre is példa. Tehát nem zárta ki, hogy lesznek ajánlások egymás javára, de nagyon dolgozik azon, hogy a legjobb három közé kerüljön. Ezért jó módszer a kétfordulós választás, és szerették volna az egyéni körzetekben is – jegyezte meg.

A polgármester beszélt arról is, hogy összességében nem nagyon aktívak a választók. Van olyan eredményesen kampányoló versenytárs, aki több száz embert tud összeszedni, de a legtöbb jelölt, ahogy ő is minimális beharangozással (csak a közösségi médiában hirdetve) néhány tucatot. Említette, hogy jövő héten nagyon fontos beszélgetést tartanak Vörös Imre volt alkotmánybíróval, Fleck Zoltán jogszociológussal és Róna Péter közgazdász professzorral az Alaptörvényről, alkotmányosságról. Ezeket 50-100 ember nézi meg a helyszínen, de nem ez a lényeg szerinte, hanem a téma, amely nagyon fontos. Ráadásul a Facebookon vagy a Youtube-on jóval több emberhez eljutnak az ilyen eseményekről készült videók.

Műsorvezetőnk, Bolgár György felvetette egy hallgató javaslatát is, aki szerint az ellenzéknek összefogva minden nap ki kellene állítania valakit, és nemcsak megcáfolni a kormány kommunikációját, hanem nevetségessé is tenni, szellemes, humoros megjegyzésekkel. Márki-Zay Péter azt mondta: reméli, nem politikusok fogják ezt megcsinálni, mert nem az ő feladatuk. Bár – fűzte hozzá – néha valóban úgy tűnik, hogy mintha viccet csinálnának a politikából, legutóbb Gulyás Gergely sajtótájékoztatóján nevetett fel a közönség, amikor arról beszélt, hogy a Pride-ra járók „érintetti köre ”és a fideszesek között nincs átfedés. De nem a miniszternek kell vicceseket mondania, ehelyett a Hírcsárdát és több standupost említett, akik „még Gulyás Gergelynél is jobban csinálják”.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Klubrádió

Megbeszéljük...
2021. július 30., péntek 16:20
Műsorvezetőnk: Bolgár György