„Klubrádió
Reggeli gyors

Majd állam bácsi megoldja

3/04/2019 11:10

| Szerző: Klubrádió

A többségnek lesújtó véleménye van az egészségügyről, mégsem adna pénzt magánbiztosításra.

2019. április 03. Reggeli gyors -részlet 19.04.03. Závecz Tibor
10:16
00:00

Minden hatodik ember áldoz arra, hogy ha szüksége lesz rá, jobb egészségügyi ellátást kapjon. Az öngondoskodást nem ösztönzi a regnáló kormány. E tekintetben is tovább hasad a társadalom, a szegényebbek az államtól várna segítséget, a tehetősebbek pedig egyszerűen kikerülik az állami egészségügyi rendszert, azaz megvásárolják a jobb szolgáltatást. A fiatalok általában így gondolkodnak – derül ki a Závecz Research felméréséből.

Nem csillagászati összegekről beszélünk, a magán egészségbiztosítás vásárlását tervezők is körülbelül havi öt-tízezer forintot szánnának erre a célra. Elgondolkodtató a felmérés, mert azzal mindenki tisztában van, hogy az állami ellátásban hosszú várólisták vannak, a bánásmód, az ellátás körülményei sem éppen rózsásak.

Závecz Tibor úgy értékelte a Reggeli gyorsban az eredményeket, hogy az egészségügy egy nagy méhkashoz hasonlít.

Szó esett a műsorban a közelgő EP-választásról is. A szakértő szerint a Fidesz most mindent belead a kampányba, Orbán Viktor vidéki körútja is ezt jelzi. Minden a mozgósításon múlik. Az 5 százalék körüli pártokon sok múlik, erősen befolyásolhatják az eredményt, nevezetesen azt hogy a Fidesz 11, vagy 14 mandátumhoz jut-e.

Pikó András interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg.