„Klubrádió
Megbeszéljük...

Magyar György: Legalább választások idején szóljunk bele a saját sorsunkba!

3/08/2021 18:48

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A Civil Választási Bizottság feladata kezelni a vitás helyzeteket, ha az előválasztás során adódnának ilyenek – mondta Magyar György ügyvéd, a testület vezetője. Hozzátette: a legfontosabb, hogy a lehető legjobb esélyeket biztosítsák az ellenzéknek a 2022-es választásokon. 

2021. augusztus 03. Megbeszéljük - részlet 21.08.03. Magyar György
12:11
00:00

Javában tart az előválasztás előkészítése. Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság vezetője a Klubrádiónak elmondta, az előválasztáson minden olyan állampolgár részt vehet, akinek Magyarországon van állandó lakcíme. Ennek technikai oka, hogy a szeptemberre szervezett első forduló egyszerre zajlik online és az urnáknál. Akárcsak az októberi második forduló során is, ahol a három, az első forduló során legtöbb szavazatot begyűjtő miniszterelnök-jelölt-jelöltre lehet szavazni.

Legfontosabbnak továbbra is azt tartja Magyar, hogy aki nem nyer az előválasztáson, az álljon be a megválasztott miniszterelnök-jelölt mögé. Hozzátette, a Civil Választási Bizottság feladata kezelni a vitás helyzeteket. Emellett a jelölti viták megszervezésében is részt vesznek. Ezzel kapcsolatban bárki ötletét meghallgatják, és amennyiben hajlandóság mutatkozik erre, akkor a közszolgálati csatornákkal is egyeztetve előkészítik a beszélgetést. Zuglóban egészen biztosan lesz vita, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és Tóth Csaba MSZP-s képviselő egyeztetett is már ez ügyben.

A legnagyobb érdeklődés természetesen a miniszterelnök-jelölti vitákat övezi, amelyekre több más csatorna mellett Klubrádiót is meghívták.

Arra a kérdésre, hogy a Kossuth Rádiót felkeresték-e, Magyar György nemmel felelt. Azzal indokolta, hogy bár sok kormányközeli médium hirdeti magát közszolgálatinak, ezeket ő nem tartja annak.

A cél, hogy minden feltétel adott legyen a választásokon biztosítani a legjobb esélyeket, a körülményekhez képest. "Nagyon ritkán, négyévente van választás. Legalább ilyenkor szóljunk bele a saját sorsunkba!" – tette hozzá.

 
Fotó: Facebook
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Magyar Györggyel
2021.08.03., kedd 16:16
Riporter: Bolgár György