„Klubrádió
Esti gyors

Magyar György a Borkai-ügyről: tegyen feljelentést a szivárogtató!

8/10/2019 07:48

| Szerző: Klubrádió

Magyar György azt javasolta: a blogger, aki állítólag mindent tud Borkai Zsolt győri fideszes polgármester vélt ügyeiről, tegyen feljelentést, onnantól kezdve a hatóságé lesz a felelősség, hogy eltussolja-e vagy sem.

2019. augusztus 16. Esti gyors / részlet, Magyar György (19.08.16.)
08:05
00:00

Magyar György azt javasolta: a blogger, aki állítólag mindent tud Borkai Zsolt vélt ügyeiről (állítólagos pénzügyi visszaélésekről, korrupcióról), tudja is bizonyítani, menjen be a Központi Nyomozó Főügyészségre, és mondja el alaposan, onnantól kezdve a hatóságé lesz a felelősség, hogy eltussolja-e vagy sem. Ha eltussolja, akkor ez a jogállamiságról alkotott, rég hangoztatott véleményét nem fogja megváltoztatni – jegyezte meg.

Ha nála jelentkezne a szivárogtató – bár valószínűleg szintén ügyvédről van szó –, azt tanácsolná neki tehát, hogy forduljon a hatóságokhoz. Bár az írásai alapján úgy tűnik, hogy bennfentes, maga is érintett ezekben az ügyekben, a büntetőjogi rendszer lehetővé teszi, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól, ha együttműködik. Az a társadalom érdeke, hogy feltárjon egy súlyos bűncselekményt, aki ezt megteszi, az a büntethetőségére vonatkozóan igen komoly kedvezményeket kap. Magyar György szerint nem az a jó megoldás, hogy csak bloggerkedik, ír és üzenget, hanem emellett tegyen feljelentést és csatolja a bizonyítékait.

Hangsúlyozta: a figyelemfelhívás már megtörtént, annál érdekesebb a közönségnek nem kell, mint a szexvideó, hajó, lányok, pénzek juttatása. De ez nem helyettesíti a feljelentést – tette hozzá. A hatóságoknak egyébként nem kötelességük hivatalból eljárni, de megtehetik.

Magyar György nem kívánta kommentálni, hogy a történet másik szereplője (legalábbis a képeken és a videón) szintén ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! Címlapi kép: Facebook

Esti gyors
2019. október 07., hétfő 18:25
Műsorvezetők: Dési János