„Klubrádió
Megbeszéljük...

Lukácsi: Az MMM küldte az adománykérő levelet, és minden a szabályoknak megfelelően szerepel benne

13/01/2022 19:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Nagyon bizalmas adatokat is elkértek a Mindenki Magyarországa Mozgalom adománygyűjtő levelében. Lukácsi Katalin, az MMM elnökségi tagja szerint mindenben törvényesen jártak el, de az aggodalmak eloszlatásáért újra egyeztetnek jogászaikkal.

2022. január 13. Megbeszéljük - részlet 22.01.13. Lukácsi Katalin
10:02
00:00

Márki-Zay Péter nevében anyagi támogatást kérő leveleket küldött ki a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM). Azonban néhányakban felmerült a gyanú, hogy valakik visszaélhettek a mozgalom és az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nevével, így próbálva kicsalni bankszámla adatokat.

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja a Klubrádiónak elmondta, hogy valóban az MMM rendszere küldte ki a leveleket. Hozzátette, az MMM semmilyen állami támogatást nem kap, így ez az egyik út, amelyen keresztül adományokat gyűjtenek működésükhöz.

Azonban a másik kifogás az volt, hogy túl sok bizalmas adatot kell megadni, nem egyértelmű, hogy miért kell az adományozónak megadnia saját bankszámlaszámát. Lukácsi szerint ez teljesen törvényes, beszéltek jogászokkal, de kissé elbizonytalanodva megjegyezte, hogy még egyszer egyeztet velük, és ha lehet, egyszerűsítik az adománygyűjtő levelet, eloszlatva minden gyanakvást. Hozzátette, minden fillérnek van helye a kampányban, mert bár van valamennyi pénz a kasszában, munkájuk hatékonyságát növelik az adományok.

 
Lukácsi Katalin, MMMA Momentum tüntetésén a Terror Házánál
Momentum
 

Cáfolta azt a híresztelést, hogy az ellenzék és köztük az MMM ellustult, vagy pihent volna, megjegyezte hogy Márki-Zay Péter múlt pénteken és szombaton is kampányeseményeken vett részt, e héten pénteken pedig Budapestre utazik, és az április 3-ai választásokig folytatja kampánykörútját.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Lukácsi Katalinnal
2022.01.13., csütörtök 16:15
Riporter: Bolgár György