„Klubrádió
Reggeli gyors

Leleplezte a Fideszt, aljas trükkökre figyelmeztet

8/08/2019 11:25

| Szerző: Klubrádió

Hízelgéssel és hazugsággal is próbálja a kormánypárt megosztani az ellenzéki szavazatokat az őszi önkormányzati választáson. Nagyon fontos, hogy ott, ahol van ellenzéki jelölt, a kormány ellen voksolók rá szavazzanak, és ne független jelöltekre – mondta Szabó Richárd bajai vállalkozó, akinek közvetlen tapasztalatai vannak a Fidesz fű alatti manővereiről.

2019. augusztus 08. Reggeli gyors-részlet/Interjú Szabó Richárddal (19.08.08)
07:19
00:00
Év elején még gyalázta, zsarolta, idegenszívűnek próbálta beállítani a Fidesz a bajaiak előtt Szabó Richárd, helyi vállalkozót, aztán pár hónap múlva a kormánypárt teljes fordulatot hajtott végre, és egyik képviselőjük arról kezdte győzködni a volt lángossütőt, milyen jó független jelölt lenne az őszi önkormányzati választáson, induljon, hát el az ellenzék közös jelöltje, Nyirati Klára ellenében!

A bratyizós hangvételű, hízelgő levelek szerzője azt hihette ugyanis, hogy az ellenzékinek elkönyvelt Szabót a helyi kormányellenes összefogás félreállította, ezért tűnt el a helyi közéletből, így most nyilván sértett, és alkalmas lehet az ellenzéki szavazatok megosztására. Nem ez történt, a vállalkozó egyszerűen úgy gondolta, civilként többet tehet a helyi társadalomért, mint politikusként, ezért volt kevésbé látványos a működése.

Szabó mindenesetre hagyta, hadd próbálkozzon nála a Fidesz helyi politikusa, majd, amikor az üzenetekből összeálló több részes levélfolyam volt már a birtokában, nyilvánosságra hozta a szerinte a kormánypárti szándékokat és aljas módszereket jól bemutató mondatokat.

"Igazából be kell valljam neked, magam sem gondoltam volna, hogy ennyien szeretnek és támogatnak téged. Szóval én elgondolkodnék a helyedben… "; "Az a másik, hogy az mekkora égő lenne a “Sikeres Bajának”, (akik becsaptak téged), ha nem a Klári, hanem te lennél a Polgármester. A támogatottságod nagyon magas, jó szívű vagy, szóval gondolkodj el rajta."; "Magam ellen beszélek, de ez az igazság." Stb.

A bajai vállalkozó szerint az ügy tanulsága, hogy az ellenzéki szavazóknak nagyon figyelniük kell az októberi önkormányzati választáson. Nem biztos ugyanis, hogy egy függetlennek mondott jelölt valóban az, és nem az ellenzék megosztására indított személy. A legfontosabb tehát, hogy mindenhol egy ellenzéki jelölt legyen, és ott, ahol van ellenzéki induló, a kormány ellen voksolók rá szavazzanak, és ne másra – mondta a Klubrádióban. Szabó Richárd erre intenek más településekről hallható hasonló hírek is.

Szabót a bajai Fidesz a téli kormányellenes tüntetések idejétől kezelte ellenségként, miután a vállalkozó több kormánypárti tüntetésen is részt vett, ami igazán kiverte a biztosítékot náluk, hogy a Budapesten az MTVA-nál tartott demonstráción Szél Bernadett ellenzéki parlamenti képviselő a lángossütő nyakában ülve beszélt a tömeghez.

Szabó ezután, még februárban, névtelen levelet kapott, amiben állítása szerint azzal megzsarolták, ha nem hagy fel a Fidesz támadásával, mindenki megtudja, hogy homoszexuális. A vállalkozó erre maga lépett elő, és videóban közölte, hogy hívő, keresztény ember, és emellett meleg. Ezt az országos hírű epizódot követte az egyelőre névtelenségben hagyott bajai fideszes képviselő barátkozós hangulatú levelei.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Szabó Richárddal
2019. augusztus 08., 08.45
riporter: Szénási Sándor