„Klubrádió
Reggeli gyors

Lakner: A Demográfiai Csúcs ideológiai díszszemle

24/09/2021 10:57

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Lakner Zoltán politológus kifejtette, hogy a népességszám növekedés megoldását a skandináv országok modelljeiben látja, amely országok politikáját elutasítja a kormány. A Demográfiai Csúcson résztvevőkről elmondta, hogy olyan politikai csoportok tagjairól van szó, akik magukra, mint el nem ismert többségre hivatkoznak, és akik a családok védelmét tekintik feladatuknak.

2021. szeptember 24. Reggeli gyors - részlet 21.09.24. Lakner Zoltán
09:38
00:00

Érdekes lehet, miket mondhatnak az amerikai republikánusok a Budapesti Demográfiai Csúcson. Ahogy arról a klubrádió is beszámolt, Mike Penece, volt amerikai alelnök, okozott kínos pillanatokat is, amikor a magyar kormány tagjai előtt a Kínával szembeni közös fellépésre szólította fel a résztvevőket. Ettől eltekintve nagy egyetértésben zajlik a csúcs.

Épp ezért Lakner Zoltán, politológus ideológiai dísszemlének nevezte az eseményt. A csúcson olyan felszólalók vesznek részt, akik a magyar kormányhoz hasonlóan gondolkodnak, kisebb számban más országok kormányainak delegáltjai, többségében kormányon nem lévő kisebb politikai szervezetek tagjai. Közös érdekük, hogy megmutassák magukat.

 
Lakner Zoltán5
 
Lakner Zoltán politológus, Facebook
Facebook
 

"Közös eleme e csoportoknak, hogy magukra, mint az el nem ismert többségre hivatkoznak" – mondta Lakner, hozzátéve, hogy a családot üldözött fogalomnak tartják, amelyet nekik kell megvédeni.

A Demográfiai Csúcson elhangzottakkal kapcsolatban Lakner kifejtette, hogy a népességszám növekedés megoldását azokban a skandináv országok modelljeiben látja, amely országok politikáját elutasítja a kormány. Mi több, az érintett országok növekedését a migrációval hozza összefüggésbe a magyar kormány, ami nem igaz. Ezekben az országokban a termékenységi arányszám is magas.

Akárcsak a magyar kormánnyal szimpatizáló Lengyelországban, ahol azonban velünk ellentétben a kormány kifejezett, és végrehajtott célja volt felszámolni a gyerekszegénységet, amely nagyban hozzájárult, a termékenységi arányszám javulásához.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Lakner Zoltánnal
2021.09.24., péntek 8:35
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert