„Klubrádió
Café Péntek

Kultúra másképp

8/11/2019 18:12

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Filmek, kiállítások, kulturális események - ahogyan azt már megszokhatták a Café Péntek adásaiból. Váradi Júlia pénteken este 8-tól ismét várja önöket.

Jövő héten kezdődik a 16-ik Verzió Emberjogi Dokumentumfilm fesztivál, amelyet Tompa Andra író fog megnyitni, akivel többek között a román nyitófilmről beszélünk, amely a bukaresti diszkóbaleset okán a román egészségügy összeomlásáról szól.

Az Aegon által támogatott "Irodalom másképp" akcióról beszélgetünk az Eötvös Gimnázium magyar tanárával, Eszes Valériával arról, hogy hogyan kellene a kortárs magyar irodalmat közelebb hozni a középiskolásokhoz.

Irodalom másképp
 
Irodalom másképp
 
Forrás: Facebook
 

MONOS - A Magyarhangya által forgalmazott kolumbiai film a gyerekkatonákról szól a dél-amerikai dzsungelben és a lélegzetelállító hegycsúcsokon. Árva Márton filmkritikussal beszélgetünk a filmről.

Képtelen tájak, tájtalan képek - aatoth franyó, Thaiföldön élő művész kiállítása a Várfok Galériában a brutális környezetrombolásról szól képzőművészeti alkotásokon keresztül.

1802-ban Széchenyi Ferenc a Nemzeti Múzeumnak ajándékozta a gyűjteményét. Ez a dátum a Nemzeti Múzeum megalapításának időpontja. Erre emlékezve szervez koncertsorozatot a múzeumban Dubóczky Gergely muzsikus, karmester.

Nemzeti Múzeum
 
Nemzeti Múzeum
 
Café Péntek
2019. november 9. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia