„Klubrádió
Világtalálkozó

Külsőségek és skatulyák – Gyerekkoruktól rivaldafényben: Iszak Eszter és Elek Ferenc

9/11/2019 18:39

| Szerző: Warholik Zoltán/Klubrádió

A Világtalálkozó e heti vendégpárosa ezúttal is két eltérő alkatú személyiség volt, akik mindketten megküzdöttek skatulyákkal és előítéletekkel. Tizenéves koruktól ismerheti őket a közönség. Egyikük a Szomszédok teleregény duci kisfiújából a Katona József Színház vezető művésze lett. Másikuk egy zenei csatorna tini műsorvezetőjeként tűnt fel, de már 17 évesen milánói kifutókon modellkedett.

Kadarkai Endre e heti vendégei Iszak Eszter és Elek Ferenc voltak.

Míg Eszter az alacsony termete miatt érzett hátrányokat a modellszakmában, addig Elek Ferencet folyton a kilóival szembesítették. Már a Szomszédokban, 13 évesen megkapta az állandó jelzőit. Például Kulka János is úgy emlegette a telenovella több pontján, hogy itt van Julcsi (Ábel Anita) dagadt barátja, Kozma Jocó.

Mindketten apaképhiánnyal indultak a felnőttkornak. Eszter hamar elveszítette papáját, Ferit pedig már születése pillanatában elhagyta az apja. Aztán két nevelőapuka felügyelte cseperedését. Egyikőjük nevét is felvette, így lett Elek. Műsorunkban őszintén beszélt azokról a drámai napokról is, amikor alkoholizáló nevelőapja miatt menekülniük kellett otthonról. Éppen ezért teljes családra vágyott, mégis úgy hozta, hogy most ő is elvált apaként, de teljes értékűen próbál részt venni gyermeke nevelésében. Ugyanakkor saját gyermekkora okán gyakran érzi még ma is, hogy  a mínusz ötödik szintről kell indulnia.

Feri gépszerelő szakmát tanult, de színházi mesterember lett. A betűk szeretetét a szomszédban lakó Agárdy Gábornak köszönheti. Nála rendszeresen látta, hogyan készül a szerepeire: annak minden mondatát kézzel leírta magának. Ezt Feri is átvette, így jobban memorizál ő maga is. Mindenhol karakterlesen van és figyel. De már gyerekkorától kezdve: „mentem a közértbe és közben nem is a buszvezető voltam, hanem maga a busz! Vagy madár akartam lenni. A játszótéren, amíg a többi gyerek focizott, a galambokat figyeltem, utánoztam, ahogy szedik a magokat. Később, amatőr színészként ezt fel is használtam. Pedig rettegek a madaraktól. Karakterlesnek kiváló volt megfigyelni a szakikat ipari tanulóként. Vagy a metrón bebambuló és elalvó embereket. Sokszor ebből élek ma is.

Iszak Eszter pedig sokkal több annál, mint amit előítéletek alapján sokan feltételeznek róla.  A fiatal "vivás kislányból” Magyarország egyik vezető influencere lett, aki megálmodta és megvalósította saját ruhamárkáját, mindeközben pedig nem szűnt meg műsorvezetőnek lenni. És a színészetbe is belekóstolt. Már 17 évesen Milánóban dolgozott, ahol úgy érezte, a kifutón eltörpül a 180 centis modellek mellett. Olyan helyeken fotózták őt, mint Kína, Japán, Milánó, Thaiföld vagy Hong Kong. Alacsonyabb termete okán az ázsiai világban teljesebb modellpályát futhatott be.

Őt is rengeteg alkalommal elutasították, de vissza tudott mászni és újra próbálkozott. Hisz abban, hogy ha valamit nagyon akarunk, akkor azt bevonzzuk. Műsorunknak most azt is elárulta, hogy egy dunaújvárosi hipermarket árufeltöltőjeként még gondolni se merte volna, hogy valamikor Thaiföldön fog dolgozni 3 hónapig. És Dunaújváros kültelki panelvilágában is csak álmodni mert róla, hogy a fél ország nézi majd őt a tévében. Éppen a kereskedelmi televíziókban és a bulvár világban eltöltött évei miatt sok információt elzárt magáról, de ezúttal sok mindent elárult Kadarkai Endrének.

Adásunkat nemcsak visszahallgatják, de meg is nézhetik a Klubrádió YouTube-csatornáján. Ha pedig fel is iratkozik rá, nem fog lemaradni anyagainkról a legnagyobb videómegosztó oldalon sem.

FELIRATKOZOM:

 

Műsorvezető: Kadarkai Endre

Szereksztő: Warholik Zoltán