„Klubrádió
Esti gyors

Kovács Gergely: Tóth Csabáról viszonylag kevés szép dolgot lehet mondani

3/09/2021 23:47

| Szerző: Klubrádió/szg

A Kutyapárt is reagált arra, hogy az MSZP etikai vizsgálatot kezdeményez az általuk is támogatott Hadházy Ákos ellen, mert passzivistáik „lóként tüntették fel” Tóth Csaba képviselőt. Kovács Gergely, a párt társelnöke szerint lovak is segítenek nekik, és egyikük Tóth Csaba feliratú baseball-sapkát viselt, ezzel akarta kifejezni, hogy szerinte se annyira gáz Tóth Csaba, és „máshol is tűntek el ellenzéki képviselők”. 

2021. szeptember 03. Esti gyors / részlet, Kovács Gergely (21.09.03.)
05:16
00:00

Az MSZP etikai vizsgálatot kezdeményez Hadházy Ákossal szemben, a többi között azért, mert szerintük az előválasztáson Zuglóban Hadházyt támogató Magyar Kétfarkú Kutya Párt „lóként tüntette fel” jelöltjüket, Tóth Csabát. Hadházy a Facebookon így válaszolt: „Szerintem Tóth képviselő úr téved, amikor úgy véli, hogy a passzivisták arra akartak utalni, vagy azt sugallták volna, hogy Tóth képviselő úr egy ló”.

Íme az egyik ominózus kép:

Kovács Gergelyt, a Kutyapárt társelnökét kérdeztük az Esti gyorsban a lóbotrányról. Szokásos stílusában úgy fogalmazott: lovak is segítenek nekik („be is kapcsolt” egy lovat az adásba), és az egyikük egy Tóth Csaba feliratú baseball-sapkát viselt, ezzel akarta kifejezni, hogy szerinte se annyira gáz Tóth Csaba, és „máshol is tűntek el ellenzéki képviselők”. Hozzátette: végtelenül viccesnek tartja, hogy éppen Tóth Csaba indítana etikai vizsgálatot valaki ellen.

Az MKKP segít a standolásban Hadházynak, van egy újság, amelynek a terjesztésben segítenek, és a jövő héttől elkezdik részletesen megjelentetni azokat a dolgokat Tóth Csabáról, amiket Hadházy Ákos magától nem hozna fel, így remélhetőleg jobban látják az emberek, hogy kiről van szó – tette hozzá.

Kovács Gergely szerint Tóth Csabáról viszonylag kevés szép dolgot lehet mondani, ott van „akár a NER-hez való viszonya, akár a vagyonosodása, akár a tagbeléptetési ügyek, vagy ahogy uralja Zuglót az emberein keresztül, annak ellenére, hogy hivatalosan semmi köze az önkormányzathoz”. Nem lejárató akciót terveznek, nem fognak jelzőket használni, a tényeken szeretnék leírni. Azt viszont megjegyezte: „Bevallom, ha mi megsértjük Tóth Csabát, én amiatt nem érzem magam különösebben rosszul”.

Arról is beszélt: nem hiszi, hogy az állatok megjelenése a politikában probléma lenne. Náluk volt már csirkeember és savköpő menyét is. Ha hatalomra kerülnek, szeretnének szavazati jogot is adni az állatoknak, hogy bebetonozzák magukat 30 évre – mondta. 

A beszélgetést (benne a lovat) a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: MKKP Facebook-videó

Esti gyors
2021. szeptember 03., péntek 18:45
Műsorvezető: Selmeci János