„Klubrádió
A lényeg

Kormányinfó: Völner magányos bűnelkövető

13/01/2022 15:03

| Szerző: Klubrádió

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, egy tétellel bővül az alapvető élelmiszerek listája, amelyre az árstop vonatkozik. Február közepétől pedig csak az oltottak kapnak védettségi igazolványt. A kormány álláspontja szerint Völner Pált magányos bűnelkövetőként gyanúsították meg.

A csütörtöki kormányinfó fő témái közt természetesen kiemelt érdeklődés övezte az egy nappal korábban Orbán Viktor által bejelentett alapvető élelmiszerekre vontakozó árstop részletei. E szerint az üzleteknek a saját októberi áraikhoz kell visszatérniük, és biztosítaniuk kell az akkori készletet is. Kompenzáció nem lesz. A hat bejelentett termék mellett a csirkefarhátra is vonatkozik.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: "mi mindig is az adócsökkentés pártján álltunk". Több termék áfáját már korábban 5 százalékra csökkentették, így szerinte ahhoz nem lehetett érdemben hozzányúlni. Azt is mondta, hogy nem lesz egységár a boltokban.

A 444 pontokba gyűjtötte a fontosabb témákat:

  • Február 15-től csak az oltottaknak jár védettségi igazolvány.
  • Hét napra rövidül a hatósági karantén.
  • Bárki kérhet negyedik oltást, aki kér, és konzultál az orvosával.
  • A miniszter szerint megfontolandó az antigén gyorstesztek árának maximálása is.
  • Varga Juditnak nincs dolga Völner Pál korrupciós ügyével kapcsolatban.
  • A kormány szerencsésnek tartja, hogy egy napon lesz a gyerekvédelminek nevezett népszavazás és a választások napja, szerintük ezzel 7 milliárd forintot is megspórolhatnak.
  • Március 10-én lesz az államfőválasztás

Völner Pálról kérdezte a Telex Gulyás Gergelyt. Ha valaki megnézi a legfőbb ügyész indítványát, amit a mentelmi bizottságnak küldött, az derül ki Gulyás szerint, hogy magányos bűnelkövetésről van szó, és a hivatali vesztegetés nem rendszerszinten történt az Igazságügyi Minisztériumban. Ezért nem tudhatott róla Völner felettese, Varga Judit vagy más a minisztériumban.