„Klubrádió
Klubdélelőtt

Virág és vallás stb.

23/03/2019 11:00

| Szerző: Klubrádió

Árnyjáték, Sárga Taxi, konzumidiotizmus, a közpolitika változása, a közösségi média túlburjánzása, virág és vallás. "Csupán" ennyi volt a Klubdélelőtt kínálata.

 

2019. március 23. Klubdélelőtt (2019. március 23., szombat 09:00)
149:08
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa
Máté Bence természetfotós   2010-ben,   Londonban, Árnyjáték című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott, „Az év természetfotósa” címet. Jelenleg a világverseny történetének legeredményesebb fotósa, az egyetlen eddigi induló, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is fődíjat kapott.

Dr. Bérces Viktor jogász, hivatása mellett másik szenvedélyének  él, zenél,  játszott  a Sárga Taxi együttesben, dolgozott Tóth Verával, az LGT-vel, Charlie- val, Vastag Csabával...

 Dr. Keresztes Zoltán pszichiáter, a borderline-szindróma egyik hazai szaktekintélye szerint a mai világ nem kedvez a befelé figyelésnek, a lelki folyamatok, kapcsolati veszteségek elgyászolásának. A közösségi média túlburjánzása, a konzumidiotizmus, a vágyak azonnali kielégítésére való törekvés miatt ma sokkal nagyobb energiát követel egy normális kapcsolat fenntartása, mint akár csak 15 évvel ezelőtt.

 Gelléri András 25 éves zongoraművész-komponista két év alatt már másodszor kerül a világ legjobbjai közé: 2016-ban a bécsi Anton Matasovszky Nemzetközi Zeneszerzőverseny fődíját hozta el, most pedig a szintén nemzetközi Alban Berg Stiftung versenyén bizonyult a legjobbnak.

Boda Zsolt, a Társadalomtudományi Kutatóközpont új vezetője,  fő kutatási területe a közpolitika változásainak magyarázata és a bizalom szerepe a közpolitikák megvalósításában.

 Löw Immánuel korának egyik legnagyobb tudósa volt: nemzetközi hírű orientalista, művelődéstörténeti író, vallástudós és botanikus. Virág és vallás címmel  most megjelent kötet  célja feltárni és minél teljesebben közreadni az egyetemes műveltségű és érdeklődésű szegedi főrabbi hagyatékát. A könyv szerkesztői: Dr. Hidvégi Máté  biokémikus, rákkutató és Ungvári Tamás író, műfordító, kritikus, irodalomtörténész, az irodalomtudományok kandidátusa.

A műsort a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Fotó: Klubrádió.