„Klubrádió
Szerepvállalás

Kiválóság: Nők a tudományban

3/04/2020 08:53

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

2013 óta létezik a a Nők a Tudományban Kiválósági Díj, melynek idei nyerteseivel beszélgettünk a Szerepvállalás legutóbbi adásában.

2020. március 28. Szerepvállalás (2020. március 28., szombat 18:00)
23:23
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
A Nők a Tudományban Egyesület a szakterületükön legkiválóbb fiatal kutatónők munkásságának elismerésére 2013-ban alapította a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat. A hazai kutatónők díjazása azért is kiemelten fontos misszió, mert a nők aránya hazánkban még mindig rendkívül alacsonynak számít a mérnöki és természettudományos területeken, de világszerte egyre égetőbb kérdés a nők tudományos életben betöltött változó szerepvállalása.

A Szerepvállalás legutóbbi műsorában az idei díjazottak közül a Naphoz hasonló csillagok és bolygórendszereik keletkezéseit kutató Dr. Kóspál Ágnes asztrofizikus volt elsőként a vendégünk.

Őt Némethné Dr. Pethes Ildikó követte, aki olyan folyadékok és szilárd, de nem szabályos szerkezetű ún. amorf anyagok szerkezetét vizsgálja, amelyeket a közeljövőben akár új orvostudományi, optikai vagy informatikai eszközök fejlesztéséhez is felhasználhatnak.

A tudományos pálya mellett a díjazottakkal  beszélgetünk arról is, hogy a kutatás és a magánélet összehangolásával miként tudnak rendkívüli példát állítani a jövő nemzedék elé.

Szerepvállalás
2020. március 28. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori