„Klubrádió
Hetes Stúdió

Kire szavazzon a 30 százaléknyi liberális?

18/05/2019 09:56

| Szerző: Klubrádió

A Republikon Intézet felmérése szerint a magyarok 30 százaléka tekinthető bizonyos szempontok szerint liberálisnak, az kérdés, hogy kire szavazzanak ők? A Hetes Stúdióban emellett szó lesz még a Trump-Orbán-találkozóról, Molnár Csilla tragikus sorsú szépségkirálynőről és a nagy létszámú gyermekotthonok megszüntetéséről.

Hosszú évek után először fogadta amerikai elnök Orbán Viktort, aki ezt a látogatást Trump megválasztása, 2017 óta remélte. Konkrét megállapodások nem voltak, így sokan a találkozó gesztusértékét emelik ki.

Kire szavazzanak a liberálisok? címmel vita a Republikon Intézet szervezésében. A kérdés nem költői, a Republikon szerint a társadalom 30 százaléka tekinthető valamilyen szempont alapján liberálisnak, igaz, ez rögtön három, politikailag megosztott tábort is jelent.

Harminchárom évvel ezelőtt lett öngyilkos Molnár Csilla, a Kádár-kor végének szépségkirálynője. Egy durván kialakuló szépségipar áldozata volt, vagy inkább a már említett kádári macsóvilág ölte meg, ami megölhetett volna másokat is? Eperjesi Ágnes kiállítása kapcsán beszélünk erről.

Az úgynevezett monstre gyermekotthonok megszűnését kezdeményezte az akkori emberierőforrás-miniszter, Balog Zoltán 2017-ben. Azóta sorra jönnek a hírek az intézmények kiürítése és a lakók költöztetése körüli anomáliákról. A Klubrádió által megkérdezett szakember szerint a kormánynak nincs világos terve a mostani reformokra, a gyerekek és a velük dolgozók érdekei pedig háttérbe szorulnak.

Megbeszéljük a hetet Berecz Annával, Farkas Zoltánnal és Bolgár Györggyel.

(Címlapi kép: flickr.com)

Hetes Stúdió 
2019. május 18. 15.00