„Klubrádió
Hetes Stúdió

Kik állhatnak a megfigyelési botrány mögött?

24/07/2021 11:45

| Szerző: Bálint Judit/Klubrádió

Az e heti Hetes Stúdió fő témája természetesen a Pegasus-ügy volt, de szót ejtettünk arról is, hogy mi köze lehet ehhez Soros Györgynek, a gyerekvédelmi népszavazásról, valamint arról, hogy a felnőtt lakosság 34 százaléka antiszemita. A második órában pedig megbeszéltük a héten történteket.

2021. július 17. Hetes Stúdió (2021. július 17., szombat 15:00)
112:22
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter
Az Opinio-Euronews megbízásából mobilapplikációval végzett felmérés szerint a közvéleménynek csak 2 százaléka gondolja, hogy nem a kormány áll a megfigyelési ügy mögött. 41 százalék azonban ezt biztosra veszi. A 19-59 éves megkérdezettek mind rendelkeznek okostelefonnal, az egész népességből 5,5 millió embernek van, ami a 13 éven felüli népesség kétharmadát jelenti. De mi következik a kormányt okoló 41 százalékból? Lakner Zoltán politológust kérdeztük.

A gyerekvédelmi népszavazás ötlete nyilvánvalóan a megfigyelési ügyet söpörné el a közvélemény figyelme elől, de ráadásul a Pride előtt dobták be a köztudatba. A gyerekvédelem egyébként valóban ezer sebből vérzik, és persze nem az LMBTQ, vagy Brüsszel miatt. Józsa Márta anyagából kiderült, igazából mire lenne szüksége a gyerekeknek.

A felnőtt lakosság 36 százaléka tekinthető antiszemitának- erre jutott a Medián és a Goldziher Intézet kutatásai során, amelyeket a Mazsihisz rendelt meg. A szám sokkolóan magas, kérdés, hogy milyen megnyilvánulások, aktív ellenszenvek, illetve sztereotípiák kerültek egy csoportba. Heisler András, a Mazsihisz elnöke volt a vendégünk.

 
Hetes
 
Szénási Sándor, Bolgár György
Fotó: Klubrádió
 

Ismét támadás érte Soros Görgyöt amiatt, hogy a Forbidden Stories francia és az Amnesty International szakosodott csoportja előállt a Pegazus-üggyel, Soros ugyanis mind a két csoportot támogatja. Csontos Csabával, a Nyílt Társadalmak berlini szóvivőjével Csernyánszky Judit beszélgetett.

Megbeszéltük a hetet, a beszélgetőtársak Tóta W. Árpád a HVG publicistája, Dévényi István a Magyar Hang munkatársa, és Bolgár György voltak.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Hetes Stúdió
2021. július 24. szombat 15:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Bálint Judit