„Klubrádió
Reggeli gyors

Kész lesz a metrófelújítás, de nem teljesen

14/02/2019 10:00

| Szerző: Klubrádió

Valószínűleg nem csúszik a felújított metrószakasz átadása, jelentősen legalábbis nem. Bár a szakszervezetnek vannak aggályai.

2019. február 14. Reggeli gyors - részlet 19.02.14. Bíró Endre
03:54
00:00

Nem készül el a 3-as metró északi szakaszának felújítása a Közlekedési Dolgozók Szakszervezete szerint. A BKV elnök-vezérigazgatója, Bolla Tibor nem érti, hogy honnan veszi ezt az érdekképviselet. Reggeli gyors című műsorunkban a Metróért Egyesület elnökét kérdeztük meg, hogy ők miként ítélik meg a helyzetet.

 
Forrás: Fortepan
 

Bíró Endre úgy véli, átadhatják márciusban a felújított szakaszt a forgalomnak, de nem lesz száz százalékosan kész. Olyan munkák maradhatnak hátra, amelyek már a színfalak mögött is elvégezhetők. Mindez az utasok biztonságát nem fogja veszélyeztetni, de épp elég baj, ha mondjuk nem működnek a liftek, időnként megáll a mozgólépcső, vagy éppen egy szerelvény.

Az egyesület elnök úgy tudja, hogy hamarosan megtörténik a műszaki átadás, amikor már sok minden kiderülhet. Azután következik az úgynevezett dinamikus próbaüzem, amikor már járnak a metrók és menet közben ellenőrizhetik, hogy rendben működik-e minden, valóban üzembiztos-e a metró. Ekkor kellene eldönteni az átadás időpontját, hisz egy-két hét csúszásnak már nem lenne különösebb jelentősége.

Az átadás után körülbelül egy hét alatt át lehet vinni a szükséges gépeket, eszközöket a déli szakaszra és ott is megindulhat a felújítás.

 

Rózsa Péter interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: 168 óra.hu.