„Klubrádió
Galaxis kalauz

Kényszerbeteg vagy csak izgulós?

3/09/2019 16:31

| Szerző: Klubrádió

Mi a különbség a gyakran előforduló, kényszeresnek tűnő gondolatok és a kényszerbetegek fantáziái között? Miért bízunk meg jobban egy másik ember ítéletében, mint a sajátunkban? Ezekre a kérdésekre is kereste a választ a Galaxis útikalauz.

 

 

2019. szeptember 03. Galaxis kalauz (2019. szeptember 03., kedd 15:00)
46:51
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória, Timár Ágnes

Pixabay
 

Elzártam a gázt? Bezártam az ajtót? Az ilyen és ehhez hasonló kérdések mindenkiben felmerülnek, sőt néhány esetben akkora stresszt okoznak, hogy biztosan visszamegyünk ellenőrizni, minden rendben van-e. Bár a hasonló kényszergondolatok bizonyos élethelyzetekben felerősödhetnek, de nem kell feltétlenül kóros állapotra gondolni. A Galaxis kalauzban először a gyakran előforduló, kényszeresnek tűnő gondolatok és a kényszerbetegség közti különbségnek jártunk utána.

Ezután arra kerestük a választ, miért bízunk meg jobban egy másik ember ítéletében, mint a sajátunkban? Miért hisszük el egy társkereső irodának, hogy nálunk jobban ki tudja választani a megfelelő társat a számunkra? Tényleg képes erre? Szakértőnk szerint igen, hiszen a jó társkereső irodák munkatársai minden ügyfelükkel mélyinterjút készítenek, ami előfordul, hogy 3 órásra is elnyúlik. Az itt szerzett benyomások aztán nagyban segítik a munkájukat.

Végül arról beszélgettünk, mennyiben befolyásolja a különböző országgyűlések munkáját az ülésterem kialakítása? Talán ez is számít, de a légkör – nem meglepő módon – inkább attól függ, a képviselőknek milyen a vérmérsékletük, vagy éppen, hogy mennyire méltányosak a parlamenti házszabályok, ami különösen az ellenzék számára izgalmas.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Galaxis útikalauz
2019. szeptember 03., kedd 15.00
műsorvezető: Lay Viktória, Tímár Ágnes