„Klubrádió
Klubdélelőtt

Karanténdélelőtt – Klubdélelőtt ajánló

3/04/2020 18:29

| Szerző: Klubrádió

Folytattuk a szombati, telefonos beszélgetésekre alapuló Klubdélelőtt-sorozatunkat, hogy Önök ne unatkozzanak szombat délelőttönként.

2020. április 04. Klubdélelőtt (2020. április 04., szombat 09:00)
154:26
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

9.00 Mit tehetünk, ha mondjuk, a koronavírus miatt megszűnik a munkahelyünk, ha a tulajdonos arra hivatkozva, hogy ő is bajban van, gazdasági nehézségei támadtak, a munkavállaló megértését kéri, lecsökkenti annak munkaidejét, bérét, vagy elküldi, de nem igen szeretne végkielégítést fizetniK?

Számtalan kérdés, aki válaszolt: Dr. Sziller Linda ügyvéd, munkajogász.

Sziller Linda
 
Sziller Linda
 
Tersztyánszky Ödön
 
Tersztyánszky Ödön
 

9.30 Tersztyánszky Ödön a magyar vívó sport egyik legkiemelkedőbb személyisége volt, az első világháborúban súlyosan megsebesült a jobbkeze, tüdőlövés érte, orosz hadifogolytáborban töltött másfél év után 3.000 km-ről hazaszökött, marhavagonok kötélhágcsóiba kapaszkodva. Súlyos kézsérülése miatt megtanult bal kézzel írni és vívni, és így lett magyar és olimpiai bajnok. Idén lenne 130 éves.

Vendégünk az unokája, Dr. Szentirmay László.

10.00 Patocska Olivér énekes klipet forgatott Sztanó György erőemelő paralimpikon főszereplésével. Hogy miért pont a sportolóval, annak egyszerű oka van: szerette volna felhívni az emberek figyelmét barátja nehéz helyzetére.

10.30 Két magyar diák, Berecz Péter és Meggyes Bence portréfilmet készített Amerika legismertebb űrhajósával, Scott Kellyvel. 340 nap a Föld körül, ma már úgy is mondhatnánk, karanténban. Scott ugyanis a napokban tippeket adott, hogyan kell és lehet elviselni a járvány miatti bezártságot.

11.00 Öt éve már, hogy hosszú és súlyos betegség után elment Dr. Czeizel Endre. Április 3-án lenne 85 éves. A fiával, Czeizel Balázs grafikussal, fotóművésszel emlékeztünk az ismert orvos-genetikusra.

A Czeizel-család
 
A Czeizel-család
 

11.30 Winkler Nóra rádiós és televíziós műsorvezető, újságíró, árverésvezető, a művészetek nagy rajongója különös dologra vállalkozott: minden nap egy kedves és kedvenc festményének fotóját felteszi a Facebook-oldalára. Ez még nem is lenne olyan különleges, de minden nap ír is hozzájuk egy sajátos történetet.

Klubdélelőtt
2020. április 4. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa