„Klubrádió
A lényeg

Karácsony Gergely: Pokoli nehéz év következik

16/11/2020 14:48

| Szerző: Klubrádió

Budapest vezetése most egy olyan takarékossági csomagon dolgozik, amelynek keretében a nem létfontosságú beruházások halasztásával faragják le a költségvetést – mondta a Klubrádiónak Karácsony Gergely. Azt is hozzátette, hogy a kormány az iparűzési adó felfüggesztésével akar a vállalatoknak kedvezni, noha az így megtakarított összeg százszorosát kaphatná Magyarország az Európai Uniótól.

2020. november 16. Reggeli gyoirs-részlet / Karácsony Gergely, interjú 2020.11.16.
05:33
00:00

Karácsony Gergely vasárnap azt írta ki Facebook-oldalára, hogy „a következő év pokoli nehéz lesz, és a 2021-es lesz az elmúlt évtizedek legtakarékosabb fővárosi költségvetése.” A városvezető elfogadhatatlannak nevezte az olyan ötleteket, amelyek arról szólnak, hogy a vállalkozásoknak ne kelljen iparűzési adót fizetniük.

A főpolgármester a Klubrádiónak elmondta, hogy jelenleg egy „nagy takarékossági csomagon” dolgoznak, hogy meghatározzák, hogyan tudják a költségeket lefaragni. A nem létfontosságú beruházásokat kénytelen a főváros elhalasztani. Ilyen az elöregedett vízhálózat felújítása, a kátyúk javítása.

A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
Karácsony Gergely Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

Megismételte, hogy a bevételkiesés egyik okozója a járvány, a másik a kormány forráskivonása, mint az iparűzési adó felfüggesztése.

Karácsony Gergely arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Uniótól 2500 milliárd forint érkezhetne Magyarországra, és mindenkinek azon kellene dolgozni, hogy ezt a mentőcsomagot a lehető leghamarabb megkaphassuk.