„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hidvéghi Balázs: Hülyeséget csinált Pócs János

11/04/2019 15:33

| Szerző: Klubrádió

Még a parlament is bezár az EP-választások előtt majdnem két hónapra, hogy a pártok minél nagyobb kampányt csinálhassanak – erről beszélt a Klubrádióban Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Meg Pócs János fideszes képviselő kazános videójáról is szót ejtett.

2019. április 10. Megbeszéljük - részlet 19.04.10.
23:49
00:00

Ötven napig szünetel a magyar törvényhozás, mert a Fidesz szerint az európai parlamenti választások előtt nem törvénykezni, hanem kampányolni kell. Nagygyűléseket tartani, az emberek közé menni, agitálni. Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szerint máshol is van ilyen jellegű szünet a parlamentben, más kérdés, hogy 2014-ben, az előző EP-választásnál itt sem volt, de az időben közel esett az országgyűlési választáshoz.

 

 

A kampány fő eleme a bevándorlás, a migráció lesz, illetve annak megítélése. Orbán Viktor programját kell támogatni, noha ő a választáson nem indul. A bevándorlás kezelése nemzeti hatáskörben van, nincs uniós szabály, ami mindenkire kötelező lenne. Hidvéghi szerint ennek így is kell maradnia, hiába vannak például az Európai Bizottságban központosítási törekvések. Igaz, hogy 2013-ban még a Fidesz is kívánatosnak tartotta a migrációt, de ezóta sokat változott a világ.

Az EU több országában szinte ösztönzik a migrációt, ezzel intézményesítve a gazdasági bevándorlást. Látható, hogy mi lesz ennek a következménye, Ausztria már arra kényszerült, hogy visszaállítsa a határellenőrzést. Kezelhetetlen lesz a helyzet, megváltoznak a demográfiai arányok, ez pedig elégedetlenné teszi az embereket.

Bolgár György azt is megkérdezte a kommunikációs igazgatótól, hogy ő mit szól Pócs János tettéhez, amikor is egyik roma alkalmazottját zárta egy kazánba. Hidvéghi butaságnak, hülyeségnek nevezte az esetet, de szerinte Pócs nem rasszista. Tisztességes ember, aki sok családnak segített már, ezért a választókörzetében megbecsülik.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg.Kiemelt kép: MTI, Soós Lajos.

Megbeszéljük/Interjú Hidvéghi Balázzsal
2019. április 10., szerda 16.00
riporter-műsorvezető: Bolgár György