„Klubrádió
A lényeg

Kampány helyett ellenzéki birkózás Ferencvárosban

1/07/2019 10:41

| Szerző: Klubrádió

Ellenzéki előválasztást szeretne a IX. kerületben is Baranyi Krisztina, a helyi önkormányzat független képviselője, akinek döntő szerepe volt a ferencvárosi parkolási ügyek felgöngyölítésében, de az ellenzéki pártok nem támogatják polgármester-jelöltségét. A politikus szerint azonban ő lenne a legesélyesebb a helyi fideszes polgármester ellen, és sietni kellene az előválasztással, mert egyezkedés helyett már kampányolni kellene.

2019. július 01. A lényeg-részlet/Interjú Baranyi Krisztinával (2019.07.01.)
01:14
00:00
Ha nem ő lesz az ellenzék közös polgármester-jelöltje, mindenképp kezdeményezni fog egy ferencvárosi előválasztást – mondta a Klubrádiónak Baranyi Krisztina. A korábban az Együttben politizáló, most független önkormányzati képviselő azt még nem tudja, hogy a többi párt nyitott lenne-e egy ilyen megmérettetésre.

Baranyi Krisztina rendkívül károsnak tartja, hogy még nincs megállapodás a IX. kerületben, szerinte már rég a kampánynál kellene tartani.

A politikus egy korábbi közvélemény-kutatásra hivatkozva állítja, hogy ő lenne a legesélyesebb, de hajlandó lenne más, győzelemre esélyes jelölt mögé beállni, szerinte azonban a volt LMP-s, jelenleg momentumos Jancsó Andrea nem ilyen. Arra a kérdésre, hogy ha nem lesz előválasztás, elindul-e külön az őszi önkormányzati választáson a polgármesteri címért, Baranyi Krisztina még nem tudott válaszolni.

Illatos út - Elszállították a közvetlen veszélyt jelentő
 
 Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatója után Baranyi Krisztinával, az Együtt IX. kerületi önkormányzati képviselőjével beszélget a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyén 2015. június 1-jén. Egy hónap alatt elszállították a közvetlen környezeti veszélyt jelentő 1005 hordót, vagyis mintegy 110 tonna hulladékot, ezzel lezárult a területrendezés első fázisa. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
 
 


Baranyi Krisztinának döntő szerepe volt a ferencvárosi parkolási ügyek felgöngyölítésében, az ellenzék jól ismert, de függetlenként politizáló figurája a kerületben, az ellenzéki pártok azonban egyelőre nem támogatják polgármester-jelöltségét. Egy korábbi kerületi felmérés azt mutatta, hogy az ellenzéki oldalon Baranyi Krisztina ismertsége és elfogadottsága a legmagasabb, jóval Jancsó Andrea előtt áll.

Ferencvárosban 2014-ben nagyon szűk többséggel győzött a fideszes polgármester, összefogással a kerület egyértelműen nyerhető lenne az ellenzéknek.

A lényeg/Interjú Baranyi Krisztinával
2019. július 01., hétfő 10.00
riporter: Selmeci János

 

 

 

 

A lényeg/Interjú Baranyi Krisztinával

2019. július 01., hétfő 10.00

riporter: Selmeci János