„Klubrádió
Anno Budapest

Jöjjön ki Hűvösvölgybe!

31/03/2019 08:00

| Szerző: Klubrádió

Milyen volt egykoron Hűvösvölgy, és milyen ma? Múltidézés, nosztalgiázás, bezzegazénidőmbenezés Panxnotdead Miklóssal és a Klubrádió hallgatóival.

Buda II. kerületének, sőt az egész fővárosnak egyik kedvelt része Hűvösvölgy, mely 1847-ben kapta mai nevét a német Im Kühlental helyett.

 
Céllövölde a Hűvösvölgyi nagyréten (2014)
 
 

Az Anno Budapest rádióműsor március utolsó napján ide látogat el virtuálisan, Panxnotdead Miklós várja a betelefonálók emlékeit, történeteit.

Egyáltalán honnan e jeges elnevezés? Valami lehet itt, ha a szomszédos városrész a Pesthidegkút nevet viseli (ráadásul Budán). Szerencsére most szép az idő, süt a nap, ilyenkor mindenki vágyik egy kis sétára a szabadba. Ezért úgy gondoltuk, meghívjuk Önöket, hallgatókat egy gondolatbeli sétára a Hűvösvölgybe, a hűvösvölgyi Nagy-rétre. Azért csak gondolatban, mert úgy tudjuk ez a hely már csak árnyéka régi önmagának. De milyen volt egykor, mikor még ott állt Manyi néni Céllövöldéje, a Halászat és zsákbamacska, a mini Körhinta, a világszámot bemutató cirkuszosok? Amikor még várta az ételre vágyókat a Balázs vendéglő - Hűvösvölgy és Pesthidegkút határán -, ahol még Sissi hercegnő is sűrűn megfordult. Vagy a pléhbüfé, ahol kévézni lehetett, meg málnaszörpöt inni, de nem hagyhatjuk ki az isteni lángost sütő lángosost sem.

Önöknek milyen emlékeik vannak Hűvösvölgyről? Töltsék velünk a vasárnap délutánt és meséljék el!

A műsor telefonszámai: 24-06-953; 06-30-197-1449; 06-30-197-1448

Tartson velünk, nem bánja meg!

Anno Budapest
2019.03.31. vasárnap 14:00
A műsort és az éterben kirándulókat vezeti: Pankxnotdead Miklós, aki egy kis videós kedvcsinálót is tart az érdeklődőknek.